Polévka z dýně hokaidoRecept našemu Deníku poslala Eva Clarová z Tábora
Potřebujeme dýni hokaido, sůl, trochu cukru, několik bobkových listů, celý pepř, nové koření, sladkou smetanu, zelenou sekanou petrželku.
Z dýně vyjmeme semena a nakrájíme ji na větší kousky, zalijeme vodou, okořeníme, přidáme cukr a sůl a vaříme, až dýně změkne. Necháme trochu vychladnout, poté rozmixujeme, zalijeme smetanou a podáváme na talíři posypaném petrželkou.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditOBRAZEM: Děti se chystají na Halloween
České Budějovice - Vydlabávání dýní patří mezi tradiční zvyky, které se pojí s anglosaským svátkem Halloween. Ten se slaví 31. října před svátkem Všech svatých. Pečlivě se na něj připravují také děti z českobudějovické Mateřské školy Staroměstská.
Kliknutím zvětšíte
Děti z českobudějovické Mateřské školy Staroměstská při přípravách na Halloween.
|
Foto: Deník/Radka Doležalová