Vzpomínky, byť jen velmi mlhavé, má na Jacka i Anna Kneiflová (ročník 1943) z Českých Budějovic. Je totiž dcerou Jana Šustra z Netolic, odkud se do krajského města přistěhovala v roce 1969.

„Na několika fotkách jsem s Jackem. Ale byly mi tehdy dva roky, tak všechno, co o česko-americkém přátelství vím, je to, co mi řekl tatínek," zmínila Anna Kneiflová. Vyprávěla, že při jaké příležitosti se Jack Kasofsky s Janem Šustrem setkali, jí není známo. „Vím, že se pak často navštěvovali. Tatínek, který rád fotografoval, o této své zálibě s Jackem hovořil a leccos mu také ukázal. Když se pak Jack vrátil zpátky domů, vzájemně si s tatínkem korespondovali. A v jednom z posledních dopisů, které si vyměnili, se Jack zmiňuje o tom, že díky přátelství s tatínkem získal dovednosti v oboru, který ho pak živil," řekla Anna Kneiflová.

Československo připomínal paní Franny, manželce amerického vojáka Jacka, místní kroj. Dostala jej darem od rodiny Šustrových, s níž se Jack v roce 1945 spřátelil.

Doplnila, že ve vzájemných dopisech, s jejichž překladem z angličtiny do češtiny a opačně pomáhali Janu Šustrovi známí, si přátelé slibovali návštěvu. „Na ni ale už nikdy nedošlo," doplnila Anna Kneiflová s tím, že jedinou památkou na Československo tak Jacku Kasofskemu a jeho ženě Franny byl kromě dopisů český kroj, který Šustrovi manželce amerického vojáka věnovali. Všichni Frannyni známí ho pak obdivovali.

Z dopisů, které psal americký voják s chotí české rodině po návratu domůDěkuji ti, drahý kamaráde, za tvé pozvání k návštěvě. Jen doufám, abych mohl přijet. Nic by mě nemohlo udělat šťastnějším. Pamatuješ, Jene, jak jsme dělávali fotky? Nuže, to je teď mé povolání. Tak vidíš, jak mi tvé přátelství pomohlo. Posílám ti balík s cigaretami a žvýkačkou pro Anku. Jestli je něco, co byste mohli potřebovat, prosím tě, požádej mě a já ti to pošlu. Nezapomněl jsem, že potřebuješ barevný film. Jakmile jej dostanu, pošlu ti jej.

 Drahý Jene s rodinou! Dostal jsem od vás balíček s národním krojem a fotografie Anky a Netolic. Chceme vám poděkovat co nejhlouběji. Kroj je velice krásný a padne mi dobře. Když jej obléknu a ukážu se Jackovi, říká, že skoro myslí, že je v ČSR zpět. Každý, kdo kroj viděl, jej obdivoval. Vyšívání na něm je zvláštní něco, co se najde jen ve vaší zemi. Anka podle obrázku hodně vyrostla. Vypadá velmi sladce a po tom, co mi Jack řekl, nemohu se dočkat, až ji potkám.

Jack a Franny