Počet účastníků se tak 
z loňského prvního ročníku výrazně rozrostl. Premiérového ponoru se zúčastnilo osm plavců. „Jsme tak mile překvapeni. Radost máme ale právě i z lidí na břehu, protože ponorem chceme zimní koupání propagovat, což se tak podařilo," řekl Jiří Borovka z občanského sdružení České Budějovice Vojtěcha Adalberta Lanny.

Silvestrovským ponorem si Markéta Čápová zpestřila svoji druhou sezonu v otužování. „S naší skvělou partou chodíme třikrát týdně do Malše," prozradila žena, která se do Vltavy v poslední den roku vydala společně s manželem. „Když tam vlezla ona, tak jsem musel taky," usmál se Miloslav Čáp. „Jde o dobrý pocit," dodal pak už vážně.

Úplnou premiéru si na silvestra připsal politik Martin Kuba, který se v průběhu celého podzimu otužoval dvakrát až třikrát týdně. „Vždy, když jsem otužilce viděl v televizi, chtěl jsem to také zkusit," svěřil se Martin Kuba, který ve vodě vydržel minutu a půl. „Určitě chci pokračovat. Jde rozhodně o posilování imunity," poznamenal.

Jaroslav Podhora pak 
k Vltavě přijel dokonce na inline bruslích. Ponořil se a pak zase pokračoval v cestě dále. „Díky otužování nemívám chřipku," poukázal.
Občanské sdružení České Budějovice Vojtěcha Adalberta Lanny si klade za cíl propagovat fenomén řeky Vltavy v krajském městě. 
„V případě příznivého počasí bychom rádi udělali na náplavce venkovní kluziště," prozradil Jiří Borovka.

Silvestrovský ponor šestadvaceti otužilců v přístavu Lannovy loděnice sledovaly i desítky lidí na břehu.Na vlastní kůži: Do vody nechodí jednou za rokJe to takový kolorit. Otužilci na silvestra vymění péřové bundy za plavky a šup do vody. Dlouhé roky jsem jejich počínání sledoval naprosto chladně. I jejich pochvalné komentáře, jak je to fajn. Až letos mě napadlo, co na tom vlastně vidí. Zkusím to také, řekl jsem si. Čím více se však blížil samotný ponor, tím více se zvyšovala moje vnitřní pokora. Kladl jsem si na srdce, 
že hrát si na frajera rozhodně není potřeba. Takže když přišel první krůček směrem do vody, čekal jsem šok a pak teprve rozhodnutí, zda udělat další. O to více mě překvapilo, že jsem všudepřítomný chlad tak nevnímal. Když si pak každý kolem mě sděloval své dojmy, pochopil jsem, že otužilci do vody nechodí jen jednou za rok, na toho silvestra.