Podařilo se to hlavně díky vám, kdo jste kabelky, kravaty nebo šátky darovali, ale také zásluhou všech, kteří si je do IGY Centra přišli nakoupit. Nemalý podíl na úspěchu akce mají rovněž její letošní patroni.

Módní doplňky shromažďovali nejen jednotlivci. Kolektivní sbírku uspořádali zaměstnanci a studenti Jihočeské univerzity, kteří vybrali 106 kabelek, 64 šátků a 20 kravat. Přispěl rovněž rektor univerzity Libor Grubhoffer.

Snažili se ale i další. Například majitelky obchodu Street One v českobudějovické Krajinské ulici Alena Tomšíčková a Libuška Bartošová, které věnovaly kabelky, nebo Hana Hudičáková z Českých Budějovic, jež do redakce přinesla třicet vlastnoručně ušitých a krásně zabalených šátků. Mnoha kousky přispěli také zaměstnanci Madety, Energy Centre České Budějovice, společnosti E.ON, Jihočeské hospodářské komory, českobudějovické teplárny nebo Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR. Nemenší zásluhu na skvělém výsledku samozřejmě mají i tisíce dalších dárců a nakupujících. Děkujeme!

Nyní je před námi úkol najít talentované děti, jimž by peníze vybrané při Kabelkovém veletrhu Deníku pomohly k dalšímu rozvoji jejich nadání. Peníze nevěnujeme na zdravotní pomůcky, ale čistě na rozvoj talentu dětí, jejichž rodiny nemají dostatek peněz například na úhradu cesty na zahraniční soutěž či soustředění nebo na nákup hudebního nástroje, výtvarných potřeb či počítače.

Nehledáme jen děti ze sociálně slabých rodin, ale i z rodin, kde mají na základní věci, ale nedostává se na nadstandard pro nadané dítě.

Víte o někom, kdo by si část výtěžku Kabelkového veletrhu Deníku zasloužil? Pak nám pište na e-mailovou adresu martin.troster@denik.cz.