Sobotní londýnský teroristický čin jí ale rozhodně nebyl lhostejný. Naopak. Hodně se jí dotkl. Mladá žena totiž pracuje v britské metropoli pouhou jednu stanici metra od London Bridge, místa útoku, kde islamisté zavraždili sedm lidí.

Pro Deník Markéta napsala přímo z metra, jak vypadala situace v Londýně včera odpoledne. „Ve městě se pohybují především turisté. Londýňané se v neděli v centru nezdržují. Linky metra jsou většinou prázdné, klidné, stanice London Bridge je uzavřená a jen se stanicí projíždí. Cedule v metru hlásají uzavření některých stanic z důvodu teroristického útoku a na některých stanicích jsou také k vidění policejní hlídky," viděla na vlastní oči Markéta Kimlová.

London Bridge je podle ní hojně navštěvovaná turisty z důvodu blízkosti nejvyšší budovy v Londýně (The Shard má 310 metrů) nebo Shakespearova divadla.

Útok Markétou opravdu otřásl. „V první chvíli mi zatrnulo, když jsem se dozvěděla zprávu z médií. Denně se v dané oblasti pohybuji a chodím okolo zmíněných míst. Najednou nevíte, co máte dělat, zda jít další den opět do práce, nebo raději nevycházet z domu," svěřila se Markéta Kimlová.

„Nicméně v neděli jsme byli s přáteli v centru Londýna a situace vypadala zklidněná. Jen trochu tiše věřím, že se vše brzy vrátí do starých kolejí, protože si tu nikdo z nás další útoky nechce připouštět."