„Prvňáčky už mám poněkolikáté, ale takovouhle sestavu jsem ještě neměla," komentovala nadvládu chlapců Markéta Beránková. „Holčičky jsou víly, ty jsou strašně hodné. A kluky zatím také zvládám," řekla třídní učitelka prvňáčků. Zároveň však dodala, že z takové sestavy měla zpočátku strach. „Musím ale říct, že jsou děti opravdu šikovné a přišly i dobře připravené z mateřské školky," chválila své svěřence jejich třídní učitelka.

Za sebou mají děti v Šidlových Dvorech první měsíc ve škole a za tu dobu se toho hodně naučily. „Už umíme písmenko l a s, učíme se orientovat v prostoru, v matematice zase počítáme do pěti. Také jsme se učili, jak jít správně do školy, jak se o sebe postarat a před nedávnem jsme si říkali o tom, co je odpočinek, práce nebo přestávka ve škole," přiblížila Markéta Beránková. V oblibě mají dle jejích slov prvňáci třeba počítání. „Jezdíme ale i plavat, tak to si myslím, že je baví moc," dodala na závěr.

Na fotce jsou s třídní učitelkou Markétou Beránkovou v první řadě zleva: Agátka Procházková, Janička Poláková, Beátka Linhartová, Nelinka Kopetová, Lucie Štíchová. Ve druhé řadě stojí zleva Ondřej Svoboda, Matyáš Bárta, Vojta Vlášek, Míša Pupek, Matyáš Pupek, Šimon Měšťan, Patrik Průcha, Honza Chromý. Ve třetí řadě zleva jsou Petr Dostál, Kryštof Kořán, Honza Kureš, Ondra Mikyška, Ládík Kos, Patrik Šimon, Kryštof Maleček, David Král. Na fotce chybí, ale do třídy chodí Vojta Mrkvička, Ladislav Lohonka, Matyáš Baloun.