„Už umíme číst, psát i počítat," chlubili se prvňáčci z áčka. „V matematice dokonce počítáme do dvaceti," vyjmenovávali, co všechno se za svůj první školní rok naučili. Každý z nich už také našel předmět jemu nejmilejší. „Nejvíc nás baví matematika, čeština, výtvarka, tělocvik," vykřikovaly děti nadšeně. „Děti jsou moc šikovné," chválila své svěřence jejich třídní učitelka Milena Rysová. „Naučily se pěkně číst," dodala. K tomu jim dopomohla nová metoda.

„Používali jsme novou metodu, tak zvané splývavé čtení. To znamená, že se slova nehláskují, ale rovnou čtou celá," vysvětlila jejich třídní učitelka a doplnila, že na výlet se děti vypraví do pohádkové kovárny v Selibově.

Na fotce jsou s učitelkami Milenou Rysovou a Lídou Matašovskou v první řadě zleva: Michal Srnec a Viktor Soulek. Druhá řada zleva: Kryštof Velek, Bořek Jíša, Jakub Kochta, Johanka Mikešová, Sabina Benediková, Vanessa Brabcová, Michal Podolský. Třetí řada zleva: Veronika Pomejová, Petr Dvořák, Mirek Kabelka, Honza Kotýnek, Anetka Kurážová, Klára Dovinová,Petra Škvrnová, Bětka Dušková, Tomáš Chmelíček. Na fotce není, ale do třídy chodí Adam Kryštůfek.