„Moc je baví také matematika, ve které používáme spoustu početních her," dodává.

Prvňáčci z céčka se ve škole rozhodně nenudí. Zapojili se totiž hned do několika projektů. Jedním z nich je preventivní program s názvem Veselé zoubky, ve kterém se učí, jak správně pečovat o zoubky, 
v rámci ekologického programu se zase pro změnu dověděli, jak být šetrní k přírodě. „Připravujeme ale i besídku, protože se blíží Den matek a také nás čeká výlet," říká Marie Jakubcová.

Děti podle slov jejich paní učitelky čeká výlet na Šumavu. „Pojedeme vlakem do Bližší Lhoty u přehradní nádrže Lipno," přibližuje cíl výletu Marie Jakubcová.

„Strávíme zde víkend, na děti čekají hry v přírodě, táborák s kytarou a pěší výlet ke Schwarzenberskému plavebním kanálu," dodává Marie Jakubcová.

Na fotce jsou s třídní učitelkou Marií Jakubcovou v dolní řadě zleva: Rozárka Šedivá, Filip Pelda, Lukáš Měšťan, Stela Zahradníková, Karolínka Divoková, Mirek Bicek, Vašík Bárta. V horní řadě zleva jsou: Jiří Pach, Anetka Kovaříková, Lukáš Majer, Anetka Herrmanová, Sárinka Jůzková, Kubík Honner, Eva Luprichová. Na fotce nejsou, ale do třídy chodí: Dominik Mraček, Bára Jelínková.