Na ty ve škole čeká od začátku roku spousta nových věcí, které musí v první třídě zvládnout. Oni ale mají šikovného kamaráda, který jim s učením pomáhá.

„Máme krokodýla Emílka. Učíme se s ním slabiky," prozradila jméno svého pomocníka Martina Přerovská, třídní učitelka prvňáčků z déčka. „On se na nás dívá a otevírá pusu podle toho, jestli je to krátká nebo dlouhá slabika," doplnila s tím, že dětem pomáhá i v matematice.

„Učíme se, která číslovka je větší a která menší," vyprávěli prvňáčci, co už se naučili. „S Emílkem také společně počítáme do pěti a někdo už i do deseti," dodala jejich třídní učitelka.

Nejen to už ale mají prvňáčci z déčka od začátku září za sebou. V prvouce se učili například o listnatých a jehličnatých stromech. „V tělocviku hrajeme na rybičky a rybáře, výtvarka je také dobrá a i zpívání," vyjmenovávaly děti, co je ve škole baví nejvíc.

Na fotce jsou s třídní učitelkou Martinou Přerovskou v dolní řadě zleva: Šimon Mlýnek, Víťa Capl, Matyáš Zeman, Veronika Kopačková, Laura Petroušová, Filip Štolc, Milenka Tsolmon. Ve druhé řadě zleva stojí Ondra Frič, Veronika Namyak, Anička Soubustová, Ondra Nohava, David Žák, Nikolka Šmalclová, Zuzanka Suchopárová, Barunka Votápková. Ve třetí řadě je zleva Marek Eliáš, Matěj Mareš, Josef Pokorný, Míša Svoboda, Nicolas Mařík, Eva Tichá, Matěj Nejedlo, Amar Dženaili.