„V matematice umíme sčítat a odčítat  do šesti," líčí Martina Vrauková dovednosti svých malých svěřenců. Ve vlastivědě už malí šikulové vyrazili se svou třídní učitelkou do přírody poznávat stromy, ovoce a zeleninu.

Nejen učení ale baví prvňáky z déčka. „Myslím, že nejvíc je baví jednoznačně tělesná výchova," prozrazuje Martina Vrauková oblíbené předměty svých svěřenců. „Rády ale mají i estetickou výchovu 
a tvůrčí činnosti," doplňuje.

Školáčci z 1. D už mají za sebou přes dva měsíce nové životní etapy, pořad si ale ještě  zvykají na zcela nový režim. „Ještě se najde nějaký žáček, který ráno brečí, ale týden od týdne je to lepší," vypráví jejich třídní učitelka.

Na začátku školního roku se děti skoro neznaly, většina 
z nich totiž nebyla ze stejné školky. „Teď se z nich stávají kamarádi," těší se jejich učitelka Martina Vrauková.

Na fotografii jsou děti s třídní  učitelkou Martinou Vraukovou. První řada zleva: Dominik Szmaragowsky, David Lisa. Druhá řada zleva: Matylda Pouzarová, Klára Potůčková, Stanislav Márovec, Barbora Šímová, Dominik Švejda, Lukáš Stašek. Třetí řada zleva: Barbora Dokoupilová, Kristýna Vachová, Klára Kučerová, Šárka Klímová, Viktor Koloušek, Vanessa Horvátová, Daniel Šimek. Čtvrtá řada zleva: Stanislav Turinský, Alena Šímová, Tereza Strnadová, Adéla Jerhortová, Dominik Tóth, Michal Sládek. Na fotce chybí, ale do třídy chodí: Jaromír Kopřiva a Kateřina Buchtelíková.