„V českém jazyce se děti naučily už devět písmen, umí krásně číst a psát," rozpovídala se o dovednostech svých svěřenců jejich třídní učitelka Pavla Bauerová. „Dokonce už máme za sebou první díl písanky, a teď nás čeká díl druhý," doplnila.

Ani v matematice ale prvňáci z Chrášťan nezahálí. V malíku už mají čísla do šesti, sčítají, odčítají. „Nejvíc mě baví přestávka. Mě zase český jazyk, počítání a také prvouka," hlásily se děti s odpověďmi na otázku, co mají ve škole rády.

„V prvouce jsme se učili o zvířátkách, o ptácích, kteří přilétají a odlétají. Pomalu ale jistě se blížíme k Vánocům, o kterých si budeme v nejbližší době povídat," přiblížila třídní učitelka prvňáčků z Chrášťan plán na nejbližší dny. Ačkoliv nám do Štědrého dne zbývají ještě dva týdny, děti ze Základní a Mateřské školy v Chrášťanech už své dopisy Ježíškovi za okna dávno odnesly.

„Já jsem si psal o terénní auto. Já si zase přeji formuli na ovládání," svěřovali se kluci. „Já bych chtěla koloběžku," řekla jedna ze školaček. „A já bych chtěl knížku o dinosaurech. Zatím mám jen dvě," uzavřel vyprávění další z prvňáků.

Na fotce jsou v první řadě zleva s třídní učitelkou Pavlou Bauerovou Tereza Repová, Petra Boxanová, Lukáš Červenka, Nela Fořtová, Míra Šoch, Sára Bauerová a Matěj Pisinger. Ve druhé řadě zleva stojí Zuzana Domínová, Anna Svatošová, Míša Psohlavec, Filip Masák, Miroslav Peřina, Ondřej Kratochvíl, Kuba Tesař.