Podle jednoho z autorů dopisu Jiřího Jecha se místopředseda představenstva Slavoj Dolejš, který je pověřený vedením firmy, chová až arogantně v některých případech k zaměstnancům. Proto navrhují jeho odvolání.

Navíc signatáři dopisu požadují, aby se nynější místopředseda představenstva neúčastnil ani výběrového řízení, které se chystá na post ředitele. „Jako místopředseda představenstva a jako politik by si některé výroky neměl dovolit," říká k tomu Jiří Jech.

Slavoj Dolejš ale odmítá, že by se nevhodného chování vůči zaměstnancům podniku dopustil. „Se zaměstnanci vulgárně nejednám, naopak jednání několika konkrétních zaměstnanců vůči mé osobě i mým kolegům se dá za velmi vulgární označit a je žalovatelné," říká Slavoj Dolejš a doplňuje, že vůči zaměstnancům podniku je komunikace ze strany vedení společnosti maximálně vstřícná a korektní. „Bohužel se však setkáváme s některými nefér výpady a útoky od několika zaměstnanců," dodává Slavoj Dolejš.

O tom, že vztahy v dopravním podniku jsou napjaté, svědčí i průběh schůzky, která se tento týden uskutečnila u primátora Jiřího Svobody. Skončila fakticky fiaskem.

„Jednání pro krajně emotivní přístup zástupců zaměstnanců nemohlo být věcně dokončeno," popisuje dění při schůzce Jiří Svoboda. Dodává, že už na začátku neuspěl návrh, aby o problémech jednali jiní zástupci znesvářených stran než místopředseda představenstva a autoři dopisu či předseda jedné z odborových organizací.

I přes krach schůzky ale primátor slíbil, že na dopis zaměstnancům dopravního podniku odpoví.

Vedle osoby šéfa podniku je momentálně dalším kamenem úrazu ve firmě i vyjednávání o platech v rámci chystané nové kolektivní smlouvy. Tu za zaměstnance vyjednávají odbory.