Sympatická, sebevědomá, sexy. Právě dívkám, která mají tato tři S, je určena soutěž Miss českého studentstva, kterou pořádá Česká studentská unie.

Sympatická, sebevědomá 
a sexy je i Jihočeška Lucie Holubová, která v klání plném krásy tento týden vybojovala titul druhé Vicemiss českého studentstva.

Třiadvacetiletá studentka Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE) v Českých Budějovicích ke své účasti 
v soutěži přistupovala s pokorou. „Nedalo se moc předvídat, jak velké šance na zisk některého z prvních třech míst budu mít. Všechny soutěžící byly cílevědomé a šikovné při volných disciplínách," zhodnotila výkony svých jedenácti půvabných soupeřek 174 centimetry vysoká Lucie, jež pochází z Vitějovic na Prachaticku, ale už dva a půl roku žije v Českých Budějovicích.

Sama při volné disciplíně zatančila zumbu. „Už tři roky ji předcvičuji malým dětem, 
a tak jsem vsadila na jistotu," zdůvodnila svou volbu Lucie, jež ve finálovém kole soutěže, které se konalo v Praze, úspěšně zvládla i další dvě disciplíny – představení a promenádu v plavkách.

Nakonec byla jedinou Jihočeškou, která v soutěži stanula na pomyslných stupních vítězů. Konkurence byla veliká, do letošního ročníku Miss českého studentstva se přihlásilo 736 dívek ze středních a vysokých škol. Lucie, absolventka obchodní akademie a oboru bankovnictví a pojišťovnictví na vyšší odborné škole, která nyní na VŠTE studuje prvním rokem ekonomiku podniku, se do finále probojovala po loňském úspěchu ve školním kole soutěže. Tady byla také druhou vicemiss.

V soutěžích krásy není Lucie Holubová žádným nováčkem. Před třemi lety se stala druhou nejkrásnější Dívkou Šumavy. A to přesto, že ani 
v tomto klání si velké šance na úspěch nedávala. „Nebýt mého přítele Pepy, který mě vždy trochu popostrčí, asi bych se do žádných podobných soutěží ani nepřihlásila," ocenila podporu svého partnera půvabná studentka.

O tom, zda se zúčastní ještě další soutěže krásy, zatím nemá Lucie jasno. „Uvidíme. Už nejsem nejmladší, za chvíli se nevejdu ani do věkového limitu některých soutěží," zasmála se černovláska, jež zatím příliš zkušeností ze světa modelingu nemá. „Na několika módních přehlídkách jsem předváděla, ale jen pro známé, ne za peníze. Nějaké nabídce na přehlídku nebo focení bych se určitě nebránila," řekla Lucie, která se po dokončení studia chce věnovat práci v marketingu.

A po kom Lucie Holubová, mezi jejíž koníčky patří sport 
a vaření, zdědila svůj půvab? „Řekla bych, že mám něco 
z mamky i taťky."