Na odbočce k obchodnímu domu ve střední části Dlouhé louky jsou semafory mimo provoz. Na jejich opravě v současnosti pracují zaměstnanci společnosti Swarco Traffic CZ.

Odbočení z ulice Na Dlouhé louce a vjezd do čtyřproudé komunikace tak vyžadují zvýšenou pozorniost řidičů, stejně jako samotný průjezd místem, protože mimo provoz je celé světelné řízení křižovatky.

Řidiči se musí řídit svislým dopravním značením.

"Na opravě pracujeme. Při havárii byla zničena celá řídící jednotka křižovatky. Za posledních 28 let se to v Českých Budějovicích stalo jen dvakrát," uvedl Radek Terber, vedoucí jihočeské pobočky společnosti Swarco Traffic CZ. Doplnil, že novou řídící jednotku se vším technickým a programovým vybavením, už dávají dohromady jeho kolegové v Praze. Jednotku musejí kromě jiného ale i naprogramovat, protože každá takto řízená křižovatka má vlastní program.

Protože se také musí připravit i nové základy pro řídící jednotku a obnovit napojení kabelů, bude oprava hotova až příští týden. "Normálně ale čekání na novou řídící jednotku trvá tři až čtyři týdny, upozornil Radek Terber s tím, že je výhoda, že firma má v Praze české ústředí se skladem, takže není nutné vše objednávat až z Německa.

Ostatní semafory na křižovatkách v ulici Na Dlouhé louce jsou v provozu.