Vše, co svýma šikovnýma rukama vyrobily, ukazují na výstavě s příznačným názvem Šikovné ruce, která 
v borovanském klášteře trvá do 27. března. Předsedkyně Klubu tradic Zdeňka Břečková přiblížila, že na výstavě jsou k vidění svetry, kabelky, šály, ale také různé ušité výrobky.

Návštěvníci spatří i věci vyrobené metodou drátkování, dále keramické výrobky nebo věci tkané na stavu. „Svůj prostor na výstavě mají také ženy 
z nedalekého Vrcova, které při společných setkáních pletou třeba malé ponožky pro děti na neonatologii českobudějovické nemocnice. Svými výrobky rozdávají radost 
i klientům domovů pro seniory," řekla Zdeňka Břečková.

Lidé, kteří na výstavu zavítají vždy v sobotu, se navíc mohou lecčemu přiučit. Právě každou sobotu ve výstavní síni členky Klubu tradic pořádají kurzy pro šikovné ruce. O nadcházející sobotě se mohou zájemci zdokonalit v pletení ponožek a paličkování.

Minulou sobotu předváděly zručné borovanské ženy metodu korálkování a drátkování. „Kdo měl zájem, toho jsem naučila třeba frivolitkovou krajku, z níž se dělají šperky, náhrdelníky, náušnice nebo se tak dají zdobit kraslice," popsala jedna z členek Klubu tradic Helena Šteynigerová.