Společnost na to reagovala odstoupením výkonného šéfa společnosti Martina Winterkorna. Důvod k rozpakům ale mají i majitelé automobilů značky Škoda. Ukázalo se totiž, že i ve starších typech škodováckých modelů Rapid, Fabia, Roomster, Octavia nebo Superb mohou být problémové motory.

„Mám Škodu Superb z roku 2010, diesel a dvoulitr, takže se mě to týká, ale zatím jsem to nijak neřešil," uvedl Jan Macháček z Českých Budějovic. „Pokud by škodovka svolávala k bezplatným kontrolám 
a případné opravě, tak bych to řešil, ale jinak ne," dodal majitel škodovky.

V českobudějovické společnosti CB Auto, která se na prodej a servis nových i starších modelů vozů Škoda specializuje, prozatím neví, jak celý problém pojmou.

„Zatím nemám žádné informace o tom, že by se naší společnosti ozval někdo s tímto problémem nebo případným dotazem," informovala Lenka Palatová, tisková mluvčí společnosti CB Auto České Budějovice. Doplnila, že tyto informace ve společnosti zatím neprobírali. „Schůzka 
s představenstvem se teprve uskuteční, takže ještě nevím, jak nastalou situaci budeme řešit," doplnila.

Na celou problematiku upozornila minulý pátek americká Agentura pro ochranu životního prostředí. Německá automobilka následně přiznala, že se skandál s emisemi týká celkem 11 milionů vozů po celém světě.