Řada diváků na jihu Čech proto dnes nehodlá jít spát, někteří dokonce pečlivě plánují zásadní změny v osobním životě tak, aby měli šanci stihnout zároveň i první projekci filmu.

„Star Wars mám rád už od dětství. Epizodu IV Nová naděje jsem viděl ještě jako malý kluk, někdy těsně po revoluci. Měl jsem je natočené na videu a pouštěl si to mnohokrát," zavzpomínal Jan Čejka z Českých Budějovic. „Ostatní díly jsem tolikrát neviděl, ale i tak jsem natočené epizody zhlédnul mnohokrát, třeba patnáctkrát," dodal s úsměvem. Proto se i on dnes chystá na noční premiéru zatím posledního dílu Star Wars s podtitulem Síla se probouzí.

Jediné, co by mohlo záměr zhatit, je termín porodu jeho syna. Ten totiž připadá právě na 17. prosince. Jak ale milovník série sci-fi filmů říká, důležité je mít plán.

„Ve středu ve večerních hodinách odvezu svou manželku Moniku do porodnice, případně ve čtvrtek po premiéře, uvidím. Naši malou dcerku dám k babičce a počkám, až usne. Přibližně kolem půlnoci se pak vydám na premiéru Star Wars: Síla se probouzí. Poté si dám jemný spánek a zhruba od 9 do 14.30 hodin půjdu „odrodit" malého Honzíka," plánuje s nadsázkou Jan Čejka. „Večer bych rád slavil narození syna," smál se. Lístek na noční premiéru má koupený už s předstihem. Jinak to totiž ani nejde.

„Na půlnoční premiéru není možné provést rezervaci," informovala Svatava Kopečková, generální manažerka českobudějovického multikina CineStar. Kdo tak chce vyrazit na premiéru filmu, musí pro lístek přímo na pokladnu multikina CineStar.

Nejnovější díl Star Wars se tu bude v noci ze středy na čtvrtek promítat hned v sedmi z celkových osmi sálů, a to jak ve 3D, tak i ve 2D verzi, s titulky nebo dabingem. „Rozhodně je to premiéra letošního roku," řekla Svatava Kopečková s tím, že s přípravou v multikině začali měsíc a půl dopředu. „Zároveň bych chtěla všechny diváky poprosit, aby kvůli komfortnějšímu odbavení přišli do kina s dostatečným časovým předstihem," dodala.