Radní jmenuje i místa, kde se zatím nepodařilo nalézt řešení, které by uspokojilo všechny zúčastněné. „Jedná se především o průchod obchvatu průmyslovou zónou," říká Antonín Krák s tím, že otazníky jsou zatím s obchvatem spojeny také u hřbitova a u obce Otěvěk.

„Snahou kraje je vyřešit ve spolupráci s městem veškerá problematická místa," zdůrazňuje ale Antonín Krák a dodává, že zohlednit je nutné potřeby města i ekonomicky přijatelnou trasu obchvatu.

Vedení radnice v Trhových Svinech potvrzuje, že má k obchvatu, tak jak se nyní plánuje, řadu výhrad. „S variantou Severního obchvatu zpracovanou Jihočeským krajem město nesouhlasí a vede s krajem jednání, zda tato varianta je variantou nejlepší," říká starosta Trhových Svinů Pavel Randa, který dodává, že zkoumat by se mělo, jestli neexistují i jiné, lepší varianty dopravního řešení pro město Trhové Sviny.

Podle obyvatel města je obchvat potřeba. Kvůli neustálým debatám už je ale pro ně situace kolem dopravního řešení až nepřehledná. „Variant bylo ve hře hodně, takže jsem úplně ztratila přehled o tom, která by měla být zrealizovaná," říká Marie Kollarová z Trhových Svinů. „Sice nebydlím v části města, které by se měl přímo týkat, ale myslím, že centru města by určitě ulevil," zdůrazňuje však potřebnost obchvatu.

Podle vyjádření kraje by se obchvat mohl realizovat v horizontu sedmi let.