V pátek 5. září se na náplavce 
u českobudějovického Dlouhého mostu uskuteční III. ročník audiovizuálního festivalu VLTAVA ŽIJE.
Program začíná v 15 hodin, vyvrcholí ve 21 hodin velkou multimediální show „Bouře."

Zábavný program vyvrcholí ve 21 hodin ojedinělou multimediální show s názvem „Bouře." „Jedná se o projekt, který se produkčně připravuje celý rok. Jen na animacích pracovalo sedm animátorů," říká k „Bouři" Rudolf Střítecký, jednatel agentury Art4Promotion, která show chystá. Ve čtyřicetiminutovém scénáři má podle Rudolfa Stříteckého každá vteřina přidělen svůj obraz, akci, zvuk, multimediální nástroj.

Součástí „Bouře" budou projekce do velkoplošných vodních stěn, prostorová laserová show, vodní fontány,  vzdušná akrobacie, scénická vystoupení a další efekty. Zhruba čtyřicetiminutovou show uzavře výpravný ohňostroj komponovaný na hudbu.

Podle Lenky Střítecké z agentury se na přípravách celého festivalu VLTAVA ŽIJE podílí na 200 lidí. Ocenila, že akci finančně a jinak podpořily i Jaderná elektrárna Temelín ze skupiny ČEZ, Jihočeský kraj a město České Budějovice.

„Město přispěje částkou 100 000 korun. Přeju akci, aby tady byla každý rok," uvedl náměstek primátora Miroslav Joch s tím, že je rád, že organizátoři našli společnou řeč s Povodím Vltavy a našli další zajímavé využití náplavky u Dlouhého mostu.

Akce začne programem pro rodiny od 15 hodin a uskuteční se při ní třeba i setkání dětí z jihočeských dětských domovů. Charitativní rozměr bude mít festival také díky přítomnosti Oranžového kola.

„Všichni si tak budou moci nejen zlehka zasportovat a zasoutěžit, ale přispějí i organizacím APLA a BAZALKA minutou šlapání, kterou přepočítáváme na peníze," říká  Petr Šuleř, vedoucí Útvaru vnitřních a vnějších vztahů Jaderné elektrárny Temelín.