Zaměstnanci společnosti Čevak ihned uzavřeli přívod vody do porouchané části potrubí. Do domácností a podniků voda dál teče.

Na místě se vytvořila díra a hrozilo propadnutí vozovky. „Okamžitě jsme zahájili opravu potrubí, která si však vyžádala uzavírku části ulice Suchomelská. Motoristům doporučujeme, aby místo objeli přes Kněžskodvorskou nebo Pražskou ulici," uvedl vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal. Vodohospodáři se snaží dotčený úsek co nejdříve zprovoznit.

Obchodů se havárie nedotkla, všechny zůstaly otevřené. K supermarketu Terno se ale řidiči dostanou pouze ve směru od Budvaru. "My jsme tentokrát naštěstí autem nejeli, takže se nás to tolik nedotklo. Šli jsme pěšky, ptala jsem se, jestli můžeme projít, a bylo to bez problémů," komentovala na místě mladá maminka Petra Svobodová.

Podle pracovníka Čevaku, který na místě zasahoval, si vodohospodáři kolem poledne nejprve všimli, že na silnici vytéká voda. Vzápětí se ukázalo, že pod asfaltem je již díra, a bylo nutné ihned zasáhnout. Jinak hrozilo, že se silnice propadne.

Přibližně v pět hodin odpoledne pracovníci našli přesné místo, kde bylo porušeno vodovodní potrubí. Oprava této závady si však vyžádá rozšíření prací. Z toho důvodu bude ulice Suchomelská uzavřena pro automobily i městskou hromadnou dopravu minimálně do středečního dopoledne.