Po šesti týdnech se v pondělí opět setkají táborští zastupitelé. Veřejné jednání v sále Tabačky začíná v 15 hodin a ujít by si ho neměl nechat nikdo, koho zajímá situace v teplárně, kde se dva spoluvlastníci nemohou dohodnout na distribuci tepla.

Jejich kolegové ze Sezimova Ústí se potkají rovněž v pondělí, a to v 18 hodin v zasedačce ve Spektru. Mimo jiné budou řešit smlouvu s firmou, která vybuduje jeslovou třídu.

Volarský amatérský fotograf Antonín Smola poslal fotografii do soutěže Alej roku. Ač to vůbec nečekal, jeho obrázek vyhrál a v úterýsi jde na volarský městský úřad převzít cenu za nejlepší snímek.

Musaionfilm, to je přehlídka krátkých filmů, které natočili pracovníci muzeí. Na plátno táborského kina Svět přijde v úterý, kdy promítání pro veřejnost začíná v 17 hodin. Táborské muzeum se prezentuje dokumentem z roku 2015, který natočilo k výstavě věnované výročí upálení Jana Husa.

Na dvacet tisíc příznivců hokeje ze čtyř zemí Evropy se chystá do jihočeské metropole. České Budějovice budou od čtvrtka do neděle hostit České hokejové hry. Dějištěm generálky na mistrovství světa se stane Budvar aréna. Pro návštěvníky hokejových zápasů, na něž už jsou vstupenky většinou vyprodané, připravilo město k bezplatnému parkování náplavku pod Dlouhým mostem. Ve městě se očekává značné zahuštění dopravy, v okolí zimního stadionu začínají už v pondělí dopravní omezení.

V pátek ve 12 hodin zahájí Vojenské lesy a statky Horní Planá chovatelskou přehlídku trofejí spárkaté zvěře ulovené v honitbách Horní Plané v lovecké sezoně 2016/17. K vidění budou v pátek a v sobotu v rekreačním zařízení Olšina. Otevřeno bude od 12 do 17 hodin a v sobotu od 9 do 17 hodin.

Český Krumlov se od pátku jako vždy v tento čas promění na Kouzelný. Až do pondělí nabídne oslavy příchodu jara a měsíce lásky. V pátek se náměstí Svornosti změní v náměstí Lásky a ožije májovým jarmarkem. V 11 hodin vyjde z gymnázia majálesový průvod. V pivovarské zahradě vystoupí jednotlivé třídy a vyhlásí krále a královnu Majálesu. V sobotu nabízí Museum Fotoateliér Seidel májové fotografování a v Hradební uličce můžete ochutnat kousek Itálie. V neděli bude patřit pivovarská zahrada dětskému čarodějnickému odpoledni. Večer nebude chybět zapálení vatry a narozeninový koncert kapely Chlapi v sobě. Od 20.30 hodin vypukne Tajemná stezka klášterní zahradou a lampionový průvod. Také je možné využít komentovaných prohlídek města a Májové odpoledne otevřených muzeí a galerií. V pondělí můžete zajít na zvýhodněné prohlídky klášterů, muzea vltavínů nebo zahrady Kouzelné bylinky.

Zahájení letní turistické sezony připravují na sobotu ve Strakonicích. Začíná se v 9 hodin v areálu hradu registrací účastníků cyklovýletu, start je v 10 hodin. Program bude zahájen ve 13 hodin. Akce se koná za každého počasí.

Také v sobotu se v Lutové nedaleko Chlumu u Třeboně sejdou příznivci ptactva a vydají se na ornitologickou vycházku spojenou s ukázkou kroužkování. Akce s názvem Vítání ptačího zpěvu začíná v 8 hodin, trasa vedoucí k rybníku Podsedek je dlouhá zhruba čtyři kilometry a je sjízdná i pro kočárky. Kromě běžných druhů ptactva je tady možné zahlédnout také čápy černé.

Stavění máje po blatsku připravují na neděli v Soběslavi i ve Veselí nad Lužnicí. Na soběslavském náměstí Republiky začnou v 15.30 hodin, ve veselském parku u kulturního domu již ve 14 hodin. Čarodějnice v keltském stylu si užijí návštěvníci táborského Housova mlýna. V neděli svátkem Beltine přivítají příchod jara od 12 hodin.