Pondělí

Bitvou o slaměný hrad Slamburk vyvrcholila v Borovanech zážitková akce pro děti. Zájemci si mohli vyrobit svou vlastní  zbroj, vyzkoušet  šerm, lukostřelbu, hod oštěpem nebo  souboje  na  kládě.  Malí  rytíři  pak odjížděli domů s tím, že na  příští bitvu o slaměný  hrad  zase  příště  moc  rádi  dorazí.

Deník: Co jiného než spokojené účastníky a rozzářené dětské obličeje by si mohl pořadatel  zábavné akce pro děti přát!

Úterý

Drama s tragickým koncem zažili v pondělí obyvatelé domu v Čechově ulici. Na neopatrnost při manipulaci s cigaretou tu zřejmě doplatila seniorka. Požár, který vypukl v její kuchyni, nepřežila.

Deník:  Jakkoli smutná je tato zpráva, na události lze najít i pozitivum. Díky duchapřítomné reakci jedné z žen, která zalarmovala pomoc, se nikomu z dalších obyvatel  bytového domu nic nestalo a ani oheň se nestihl rozšířit mimo zmiňovaný byt. Dost možná tak zachránila minimálně zdraví a majetek řadě lidí.

Středa

Aby se neopakovala havárie jako v japonské Fukušimě,  hledají zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín  stále nové postupy a technická opatření pro ještě bezpečnější provoz. Tentokrát tu cvičili hasiči elektrárny ochlazování ochranné budovy reaktoru.

Deník: Kdekomu se taková cvičení mohou zdát jako zbytečné manévry, zvlášť pokud se připravují postupy při tak nepravděpodobných situacích, jako je  řádění dvou tornád na jihu Čech po sobě umocněné protržením lipenské nádrže. Ovšem lepší než se divit, jako to bylo v případě havárie ve Fukušimě, že Japonci v elektrárně na břehu moře nevědí, čím a jak ji ochladit. Štěstí přeje připraveným.

Čtvrtek

Až sto tisíc návštěvníků může od čtvrtka do úterý projít branami českobudějovického výstaviště, kde se koná 39. ročník oblíbené výstavy Země živitelka. Na bezproblémový pohyb desítek tisíc lidí denně se chystají dohlížet i policisté. Největší nápor čekají o víkendu. Počítají proto s dohledem na frekventovaných  křižovatkách, přechodech pro chodce i na samotném výstavišti.

Deník: Také neodoláte výletu do Budějovic, abyste si užili  podívanou, kterou více než pět stovek vystavovatelů slibuje? Kdo by odolal pokušení  koupit si na Živitelce, co potřebuje, nebo jen něco pro radost? Bohužel to všechno si uvědomují   i nepoctivci, kteří si v tlačenicích mohou brousit zuby na nadité peněženky natěšených návštěvníků.  Jenom dobře, když výstavu nepodcení ani policisté a budou k dispozici nejen řidičům.

Pátek

Velká rošáda čeká od neděle trasy českobudějovické městské hromadné dopravy. U některých linek se znovu změní trasy. Slavný návrat čeká především linku číslo 1, která dříve jezdila z Rudolfova až do Haklových Dvorů. Její nová trasa cestujícím nevyhovovala a jejich odpor  byl tak velký, že se nyní spoj vrací, byť pod novým číslem 21.

Deník: Třikrát hurá, že si lidé vydupali zpátky spoj, který leckomu tolik chyběl. Ovšem pokud spočítáme změny v jízdních řádech a trasách spojů 
v poslední době, připočteme současný návrat do starých kolejí  a kosmetické úpravy, stěhování některých zastávek a přechod z prázdninového na běžný jízdní řád, je třeba smeknout před každým, kdo včas dojede tam, kam má.