Stavby na cestáchDobrovodská – Až do konce roku se bude pracovat na Dobrovodské mezi vrbenskou a Plynárenskou ulicí, uzavřené zůstává i část Vodní a Brandlovy ulice.

Novohradská – Do konce pracovního týdne musí po objížďce po nové části Zanádražní komunikace auta mezi Mladým a Novými Hodějovicemi.

Plavská – Do poloviny prosince je uzavřená i Plavská ulice v Novém Roudném

A v příštích dnech může být hůř. V Českých Budějovicích začínají totiž další dvě uzavírky. Už dnes si musí dát pozor řidiči v Čechově ulici v Havlíčkově kolonii. Kvůli rekonstrukci mostu se tu jezdí jen jedním jízdním pruhem, později bude možný průjezd dvěma, ale zúženými pruhy. Pracovat se tu bude do 21. prosince.

Oprava bude stát přes čtyři miliony korun. „Na obnovovaném mostě bude nový spádový beton, izolace, obrubníky, vozovka a dojde i k úpravě inženýrských sítí a komor, v nichž jsou uloženy sítě. Nový povrch, izolaci a zábradlí dostanou i přilehlé chodníky. Projekt předpokládá i s řešením odvodňovacích poměrů," přibližuje náměstek primátora Kamil Calta.

Složitější cestování budou mít i obyvatelé Čtyř Dvorů. Už  od středy  se tu bude frézovat část ulice Oskara Nedbala, na jejíž neutěšený stav řidiči již několik let poukazovali. Nyní čeká  250 metrů dlouhý úsek vozovky od ulice Otakara Ostrčila po vjezd do areálu základní školy částečná i úplná uzavírka. Řidiči osobních aut mohou na pár dní na tuto frekventovanou ulici zapomenout.

„Oprava asfaltového povrchu vozovky navazuje na provedenou rekonstrukcí plynovodu. Stavební práce začnou ve středu 3. září  frézováním celého úseku, ve čtvrtek a v pátek 4. a 5. září budou postupně opravovány poklopy kanalizačních šachet a vodovodních šoupat," popisuje Kamil Calta.

V těchto třech dnech bude umožněn vjezd pouze vozidlům MHD a dopravní obsluze. V sobotu 6. září pak bude úplná uzavírka, protože se bude pokládat asfaltová vrstva v celé šířce vozovky. „Tento den budou vozy MHD odkloněny po objízdných trasách. V neděli 7. září už bude úsek průjezdný pro veškerou dopravu," dodává náměstek.