Podle něj světelná výzdoba připomene blížící se vánoční čas nejdříve v ulicích Krajinská, Biskupská, Dr. Stejskala, okolí katedrály, náměstí Přemysla Otakara II. a Lannova třída. Tyto části města se začnou do vánočního oblékat v příštím týdnu.

„V týdnu od 14. do 16. listopadu se budou zdobit vánoční stromy na Senovážném náměstí a na sídlišti Šumava a od 21. 11. přijde na řadu výzdoba vánočního stromu na náměstí Přemysla Otakara II.," popsal náměstek.

Letos je v plánu hned několik novinek. Původní převěsy v Krajinské a Biskupské ulici nechalo město repasovat, přičemž klasické žárovky nahradila LED svítidla.

Vyměněné je i chvojí na motivech stromků a hvězd za světelný LED kabel ve dvoubarevné kombinaci. „Na girlandách po stranách bude zachováno umělé jehličí, které doplní blikající LED řetězy. Snaha bude o to, aby převěsy v některých místech svítily i v průběhu dne. Na vánočním stromě na náměstí se vedle rampouchů měnících barvy znovu objeví rampouchy se symbolem padajícího sněhu, navíc budou prodlouženy LED řetězy a stříbrné girlandy asi o 20 metrů a doplněna bude také drobná denní dekorace," doplnil Petr Podhola. (der)