VYBERTE SI REGION

Ve Svinech zjišťovali, kdo dělá nejlepší domácí sulc

Trhové Sviny - V loňském roce z legrace zkusili, jestli by se do Sulcobraní soutěže o nejlepší domácí sulc někdo přihlásil, v letošním ročníku se v soutěži sešlo hned 21 vzorků. „To je o osm více než v předchozím roce," informoval Jiří Vretos, pořadatel Sulcobraní.

11.1.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
14 fotografií
V Trhových Svinech vybírali nejlepší sulc.

V Trhových Svinech vybírali nejlepší sulc.Foto: Deník/Klára Skálová

Pětičlenná porota to tak skutečně neměla jednoduché. Ochutnat musela všechny vzorky, aby nakonec vybrala pět nejlepších. „Hodnotili jsme jednak vzhled, jednak chuť a pak také fantazii výrobce," řekl Jiří Vretos a zároveň prozradil, jaký by vítězný sulc měl být. „Měl by mít chuť poctivého vývaru a mělo by tam být také libové maso, ne však rozemleté, ale nadrobno nakrájené."

Mezi 21 vzorky nakonec vybrali jako vítězný sulc Boženy Sassmanové z Byňova. Na druhém místě se umístila Jana Vondráčková z Trhových Svinů, třetí místo obsadil Josef Líkavec z Trhových Svinů.

Další možnost ukázat své kulinářské dovednosti budou mít zájemci po Velikonocích. Soutěžit se bude o nejlepší domácí sekanou.

Recept na sulc získala od své maminkyZkusit své štěstí se při letošním ročníku o nejlepší domácí sulc rozhodla i Hana Poláková z Trhových Svinů. „Když bylo v loňském roce Sulcobraní, tak jsme se byli jenom podívat. Pak jsem se tady ale zúčastnila soutěže o nejlepší vajíčkový salát a skončila druhá. Na podzim se konala soutěž o nejlepší zelňáky, to jsem byla první, tak jsem se letos přihlásila i do Sulcobraní," řekla Hana Poláková a zároveň prozradila recept na sulc, který získala od své maminky. „Vezmu vepřové koleno, dám jej vařit, přidám k tomu podle oka bobkový list, nové koření a pepř. Aby to zesulcovatělo, tak tam přidám ještě vepřové nožičky. Přibližně dvě hodiny to všechno nechám vařit, pak to vyndám, oberu maso, které následně semelu na mašince. Dochutím to pepřem, solí, octem a dám to ztuhnout do ledničky."

Autor: Klára Skálová

11.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Mrazivý půvab. Ilustrační foto.

Největší mráz byl v sobotu v noci ve Volarech na Prachaticku

Horská služba Šumava.
1

Dva lyžaře musel ze sjezdovky do nemocnice transportovat vrtulník armády

S Třebíčí to byla katastrofa, připouští asistent trenéra ČEZ Motoru Martin Štrba

České Budějovice – Je třeba zase zabrat. Hokejisté ČEZ Motoru z posledních čtyř zápasů ve WSM lize vyhráli jediný a jejich náskok na čele soutěže se ztenčil na čtyři body. V sobotu se představí na ledě posledního Mostu (16), hned v pondělí přivítají předposlední Kadaň (17.30).

Předlohu nové hry si Jihočeské divadlo muselo nejdřív nechat přeložit

České Budějovice - Na pátek naplánovalo Jihočeské divadlo premiéru opery Trubadúr. Ta se hraje na scéně DK Metropol. Dílo Giuseppe Verdiho patří mezi nejhranější inscenace.

Ve Volarech dnes naměřili meteorologové minus 28,3 stupně Celsia

Jižní Čechy - Kraj má za sebou další mrazivou noc. Nejnižší hodnotu meteorologové zaznamenali ve Volarech na Prachaticku, kde nad ránem naměřili minus 28,3 stupně Celsia. Výrazně tepleji je kvůli inverzi na horách. Například stanice Churáňov, která leží v nadmořské výšce více než 1100 metrů, evidovala teplotu minus osm stupňů Celsia. V pátek ráno to řekl František Vavruška z českobudějovického pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies