VYBERTE SI REGION

Ve Svinech zjišťovali, kdo dělá nejlepší domácí sulc

Trhové Sviny - V loňském roce z legrace zkusili, jestli by se do Sulcobraní soutěže o nejlepší domácí sulc někdo přihlásil, v letošním ročníku se v soutěži sešlo hned 21 vzorků. „To je o osm více než v předchozím roce," informoval Jiří Vretos, pořadatel Sulcobraní.

11.1.2016
SDÍLEJ:

V Trhových Svinech vybírali nejlepší sulc.Foto: Deník/Klára Skálová

Pětičlenná porota to tak skutečně neměla jednoduché. Ochutnat musela všechny vzorky, aby nakonec vybrala pět nejlepších. „Hodnotili jsme jednak vzhled, jednak chuť a pak také fantazii výrobce," řekl Jiří Vretos a zároveň prozradil, jaký by vítězný sulc měl být. „Měl by mít chuť poctivého vývaru a mělo by tam být také libové maso, ne však rozemleté, ale nadrobno nakrájené."

Mezi 21 vzorky nakonec vybrali jako vítězný sulc Boženy Sassmanové z Byňova. Na druhém místě se umístila Jana Vondráčková z Trhových Svinů, třetí místo obsadil Josef Líkavec z Trhových Svinů.

Další možnost ukázat své kulinářské dovednosti budou mít zájemci po Velikonocích. Soutěžit se bude o nejlepší domácí sekanou.

Recept na sulc získala od své maminkyZkusit své štěstí se při letošním ročníku o nejlepší domácí sulc rozhodla i Hana Poláková z Trhových Svinů. „Když bylo v loňském roce Sulcobraní, tak jsme se byli jenom podívat. Pak jsem se tady ale zúčastnila soutěže o nejlepší vajíčkový salát a skončila druhá. Na podzim se konala soutěž o nejlepší zelňáky, to jsem byla první, tak jsem se letos přihlásila i do Sulcobraní," řekla Hana Poláková a zároveň prozradila recept na sulc, který získala od své maminky. „Vezmu vepřové koleno, dám jej vařit, přidám k tomu podle oka bobkový list, nové koření a pepř. Aby to zesulcovatělo, tak tam přidám ještě vepřové nožičky. Přibližně dvě hodiny to všechno nechám vařit, pak to vyndám, oberu maso, které následně semelu na mašince. Dochutím to pepřem, solí, octem a dám to ztuhnout do ledničky."

Autor: Klára Skálová

11.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Za čtvrtstoletí Jihočeská univerzita hodně vyrostla

České Budějovice - Indexy se znakem Jihočeské univerzity nosí studenti ke zkouškám a zápočtům pětadvacet let. Vysokoškolské vzdělání má však v kraji ještě delší tradici.

Už koukáme na svět. Prohlédněte si právě narozená miminka

České Budějovice /FOTOGALERIE/ - Díky vstřícnosti českobudějovické porodnice vám každý týden na našich stránkách přinášíme fotky nejmladších dětí, které se narodily v Českých Budějovicích. Také se vám narodilo miminko a chtěli byste ho vidět v novinách? Můžete nám poslat jeho fotku na adresu Deník, náměstí Přemysla Otakara II. č. 5, 370 01 České Budějovice či na naši redakční emailovou adresu miminka.ceskobudejovicky@denik.cz.

Krumlovské Svatováclavské slavnosti začaly

Český Krumlov - Město je až do neděle plné jarmarků, koncertů nebo výstav. Návštěvníky čekají nevšední prohlídky městem a na své si přijdou i gurmáni.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies