K sobotní jízdě po silnicích na pomezí Českobudějovicka a Českokrumlovska se přihlásilo na 140 veteránských vozidel a také tři cyklisté na historických strojích, jak uvedl pro Deník za pořadatele Antonín Michal.

Absolutním vítězem, tedy tím, kdo měl nejmenší rozdíl času mezi dvěma jízdami, se stal Vladimír Vondrka z Jindřichova Hradce na motocyklu Ariel 557 SV, který byl vyrobený v roce 1929.

Pořadatele ale trochu potrápilo počasí. Odpoledne se na obloze začaly kupit mraky, které sice dovolily účastníkům dojet do cíle, ale potom zasáhla Svatý Jan průtrž mračen. Vyhlašování výsledků proběhlo ve chvilce, kdy řádění živlů polevilo, ale závěr ceremoniálu už byl zase kvůli dešti podle Antonína Michala „hektický".

Závod se loni a letos vrátil k červnovému potermínu. Předtím se několik let jezdil v září, ale nabitá termínová listina podobných akcí a také horší podzimní počasí z pořadatelského hlediska znamenaly návrat do června. Poslední víkend před prázdninami by měl v zásadě platit i napříště.