„Spot ukazuje to nejkrásnější z Českých Budějovic. To, na co může být každý Budějčák právem hrdý," neskrývá 
z videa nadšení Anna Skřečková, rodačka z Českých Budějovic žijící v současnosti 
v Praze. „Nádhernou architekturu, místa k relaxaci, ale 
i ke sportu. To, že v Českých Budějovicích i okolí se koná spoustu uměleckých událostí a že lidé tady mají mnoho možností pro volnočasové aktivity," hodnotí video Anna Skřečková a dodává: „A mimo jiné i to, jak nádherné jsou Budějce večer."

Rodačka jako jedna z mnoha zhlédla video v uplynulých dnech na sociální síti. Jen za jeden den ho tady vidělo 10 tisíc lidí. „Těší mě to," radoval se z úspěchu David Hellebrant ze společnosti Aerophoto, která spot vytvořila.

Nápad natočit video měl přitom David Hellebrant 
v hlavě už nějakou dobu. Celé to nakonec vygradovalo tím, že se mu podařilo město přesvědčit, aby na jednotlivých akcích, které se v Budějovicích konají, vznikaly reportáže. „Současně s tím se zrodil nápad natočit video o Budějovicích jako takových," říká David Hellebrant.

Zdroj: Youtube


„Vedení města se nápad líbil a rada ho následně odsouhlasila," vysvětluje David Hellebrant jednotlivé kroky, které k natočení tříapůlminutového videa vedly. Oficiálně předat by ho pak měl primátorovi města Jiřímu Svobodovi příští týden ve středu.

Podle primátora je video udělané kvalitně. Připomínky, které město mělo, zhotovitel akceptoval a prezentaci jihočeské metropole upravil.
Jediné, co město nevítá, je jeho předčasné zveřejnění na internetu. „Chtěli jsme video zveřejnit sami," říká primátor Jiří Svoboda s tím, že na jednání rady města zaznělo, že jde o určitou právní nejistotu, zda je vše zcela v pořádku. 
O „předčasném" zveřejnění díla ale prozatím vedení města s autorem nejednalo.