V areálu Vodárenské věže se budou kromě slavnostního otevření slavit i 750. narozeniny Českých Budějovic. Nejen obyvatelům města se tak představí zrekonstruovaný areál, který od září nabídne nové místo k odpočinku a poznávání. Návštěvníky čekají komentované prohlídky Vodárenské věže s překvapením, naučná stezka o historii vodárenství ve městě, hry, divadlo či soutěže pro děti i dospělé.

V pondělí se do areálu vodárny přesunula z Piaristického náměstí i poslední atrakce socha „Zvířete" od Alexandry Koláčkové, která po celé léto ochlazovala kolemjdoucí vodní mlhou. Na internetových stránkách společnosti ČEVAK (www.vodarenskavezcb.cz) můžete až do 6. září vybrat „Zvířeti" z více než 60 návrhů nové jméno. Autor vítězného návrhu bude slavnostně vyhlášen a odměněn při úvodním večeru akce v pátek 11. září.

Pro návštěvníkyAreál Vodárenské věže přivítá první návštěvníky v pátek 11. září večerními koncerty Nezmarů, Pavlíny Jíšové, Iva Jahelky nebo The Giant Mountains band. Po věži se pak budou moci v rámci komentovaných prohlídek procházet celý víkend od 10 do 17 h. Kromě prohlídky věže na vás čeká i výstava fotografií, soutěže, divadelní představení či naučná stezka o historii vodárenství ve městě. Vstupenky do věže jsou už téměř vyprodané, na místě ale bude možné ještě lístky sehnat. Bližší program na www.vodarenskavezcb.cz.
Areál Vodárenské věže pak bude pro veřejnost přístupný denně. Samotnou věž si zájemci mohou prohlížet až do konce října vždy v pátek a o víkendech, časy prohlídek jsou uveřejněny na výše uvedené webové stránce.