Vzhledem k tomu, že chodí na jedno představení průměrně přes třicet lidí, nemá podle něj cenu udržovat při životě předplatné. S opatřením ale někteří Vltavotýnští nesouhlasí.

„Nejsme o nic horší než jiná republiková kina. Neříkám, že je tady spousta titulů, na které chodí plné kino, ale na nejnavštěvovanější představení, což jsou dětské a české filmy, chodí hodně lidí,“ zlobil se nad rozhodnutím Zdeněk Prach, který pracuje právě v kině Hlinecká. „Předprodej vstupenek je naprosto běžná služba. Přál bych vám stát frontu před pokladnou,“ dodal Prach.

Radnice uvažuje o tom, že by sjednotila systém rezervace vstupenek do kina, divadla, na sportovní utkání či na kulturní akce do jedné služby. Například po vzoru Českých Budějovic a jejich CBsystemu. „S tím opravdu do budoucna počítáme. Ještě uvidíme, zdali to bude dělat infocentrum,“ zdůraznil Pavel Tomší.

„Kino ke kultuře patří a patřit bude. Ale co se týče předplatného, tak má asi smysl tak jedenkrát za půl roku, kdy se hrajou velké trháky, například Vratné lahve. Jinak nemá smysl organizovat předplatné na poloprázdné kino,“ usuzuje starosta Karel Hájek (US –DEU).

Další zastupitel Rudolf Lázníček (US – DEU) stojí při Prachovi. „Proč mu do toho mluvíte? Ať si pan Prach dělá předplatné, jak uzná za vhodné,“ zapojil se do debaty. „Pořád říkáte, že máme málo lidí, ale dobré věci, které se kinu podaří, tady uváděny nejsou,“ uzavřel Prach a mávl nad návrhem rukou.