„S ohledem na delší časovou náročnost jízdy po silnicích pojedou v některých směrech náhradní autobusy s předstihem a podle výlukového jízdního řádu, který je odlišný od pravidelného řádu vlaků," uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Ve směru České Velenice:
• 8. – 14. dubna a 22. – 28. dubna v úseku ČB – Nová Ves u ČB
• 23. – 25. dubna od 7 do 15 hod. v úseku ČB – Borovany
Autobusy přijíždějí a odjíždějí ze zastávky MHD na Žižkově třídě před Mercury a pojedou podle výlukového jízdního řádu. Ze stanice Č. Budějovice budou spoje náhradní autobusové dopravy odjíždět cca o 10 minut dříve. Nebude zajištěn přestup z rychlíků od Plzně. Do stanice Č. Budějovice budou přijíždět spoje později. Nebude zajištěn přípoj na rychlíky na Plzeň, rychlíky 
R 666 a R 668 vyčkají. 
V Gmündu NÖ je přestup 
v obou směrech do jiné soupravy.

Ve směru Horní Dvořiště, Linz:
• 8. – 14. dubna pojedou za rychlíky autobusy v úseku 
ČB – Kaplice, za osobní a spěšné vlaky v úseku ČB – Včelná. Autobusy odjedou z místa před nádražím podle pravidelného jízdního řádu.
Ve směru Český Krumlov:
• 8. – 14. dubna a 22. – 28. dubna od 8 do 17 hod. pojede přímý autobus v úseku ČB – Český Krumlov. Přímá linka „R" je zavedena u vybraných vlaků, mezi linkou a přípojnými vlaky je přestup. Ostatní vlakové spoje nahradí autobusy 
v úseku ČB – Boršov nad Vltavou, budou jezdit podle výlukového řádu od nádraží.
Plzeň, Praha, Brno

Co se chystá dál? Od pondělí 13. května do pátku 17. května nepojedou vlaky ani směrem na Plzeň, Prahu a Brno. Náhradní autobusy pojedou v úseku České Budějovice – Zliv a České Budějovice – Veselí nad Lužnicí. Autobusy odjedou z místa před nádražní budovu a pojedou podle pravidelného jízdního řádu.
„České dráhy žádají cestující o pochopení a omlouvají se za vzniklé komplikace," uvedla mluvčí Radka Pistoriusová. Dodala, že u uvedených výluk je vhodné předem oznámit skupinové přepravy například školních dětí na e-mail: jiznicechy@cd.cz.