Zvládá ho tak dobře, že vítězí v jedné soutěži za druhou. V Česku i v zahraničí. Přestože nadání a zápal Alexejovi nechybí, jedna podstatná věc potřebná 
k tomu, aby se v programování dále zdokonaloval, mu doteď scházela. A sice vlastní počítač.

Získal ho díky všem čtenářkám našeho Deníku, které si v září přišly nakoupit na Kabelkový veletrh. Právě z výtěžku této charitativní akce, jejímž cílem bylo podpořit talentované, avšak sociálně nebo zdravotně znevýhodněné děti, zástupci Deníku a Městské charity České Budějovice pořídili notebook, který si Alexej už převzal.

Čtvrťák Alexej Tušl žije v rodině, kde má vše, co ke spokojenému životu potřebuje. Teplo, dostatek jídla i rodinné zázemí. Jeho maminka Jitka Přibylová si ale nemůže dovolit pořizovat svým dětem drahé věci, které nejsou úplně nezbytné. „Jsem sama se třemi dětmi. Dvě z nich jsem si vzala z dětského domova a jedno je výchovně náročné, proto nemohu pracovat na plný úvazek. Peněz tedy není nazbyt," vysvětlila Jitka Přibylová.

A tak, ač je Alexej nadaným programátorem a vyhrává mnoho soutěží, neměl dodnes vlastní počítač. Své programátorské dovednosti proto piloval jen ve škole. Díky výtěžku charitativního Kabelkového veletrhu Deníku už ale dostal vlastní notebook. „Je to paráda, konečně budu moci pracovat na počítači i doma," pochvaloval si Alexej.

„Přeji dalším ročníkům Kabelkovéhu veletrhu, aby byly stále úspěšnější a aby díky nim přibývalo šťastných dětí," dodala Jitka Přibylová.