„Nejtěžší pro mě paradoxně nebylo bojovat s ostatními, ale především sama se sebou a 
s vlastní nervozitou," svěřila se Marie Černá.

Druhé místo obsadil Antonín Flíček z restaurace U Flíčků a na bronzovém stupínku skončil Josef Spousta z Hotelu Chata ve Volarech.

Finalisté se utkají 26. března na republikovém finále 
v Plzni. Z každého regionálního kola postupují tři nejlepší.

Účastníci soutěže prokázali teoretické i praktické znalosti výroby a standardů péče o pivo. V písemném testu se ověřovaly vědomosti o výrobě nepasterizovaného piva nebo podmínky pro udělení chráněného zeměpisného označení České pivo.

Vrcholem soutěžního dne ale byla praktická část. Divácky atraktivní zkouška zahrnovala řádný oplach sklenice, přípravu výčepních kohoutů, ale zejména různé styly čepování včetně „na dvakrát" a „na hladinku". Samozřejmostí bylo správné servírování půllitrů.

„Většina soutěžících dokázala, že krásné řemeslo výčepního je v dobrých rukou a že poctivá péče o pivo z českých hospod a restaurací nejen že nevymizela, ale naopak je na stále vyšší úrovni. Všem, kteří se přihlásili, blahopřeji. Jejich přístup k pivu je pro správný požitek z napití rozhodující," připomněl dlouholetý sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek známou pravdu, že sládek pivo vaří, ale až hostinský ho dělá.