Byt s dispozicí 3+kk o výměře 70 metrů čtverečních se nachází v přebudovaném hospodářském stavení. Developerem byla žena a tak prý z celého domu dýchá ženská energie.

„Vstoupily jsme do spolupráce na tomto interiéru ve chvíli, kdy už byly hotové podlahy včetně soklových lišt, interiérových dveří, vstupních dveří a koupelny, kde byly hotové obklady a dlažba, vana a umyvadlo. Nic víc,“ přiblížily start spolupráce mezi architektonickým studiem a investorem dámy Barešová a Freidingerová, které svoji práci přihlásily i do prestižní soutěže Grand Prix Architektů – Národní ceny za architekturu.

Majitelé pro pořízení nového domova neměli peněz nazbyt, proto se muselo tvořit spořivě a leccos bylo nutné si odpustit.

Farma Vraňany
Top výběr ukazuje, že v Česku vznikají opravdu architektonické skvosty

„Od začátku jsme například věděly, že kuchyň určitě nebudeme moci navrhnout atypickou. Zároveň si klientka přála, aby kuchyň nebyla minimalisticky hladká a strohá. A tak jsme zvolily profilovaná dvířka a tato profilace pak pokračuje na vestavných skříních, které už byly vyrobené na míru,“ doplnily.

Byt slouží zároveň jako homeoffice.

„Svojí velikostí však byt neumožňuje, aby zde byla samostatná pracovna. Takovéto místo však vzniklo v ložnici, opticky odděleno příčkou ze dřevěných sloupků, hranolů, která je analogií kovového zábradlí na schodišti,“ uvedla Lucie Barešová.

Celý penthouse je obklopen Prahou.
OBRAZEM: Mimořádný penthouse dává pocit, že je přes celou Prahu

Jelikož investorka pracuje i s pomocí webkamery, přála si mít v jejím záběru zajímavé pozadí. Vybraný motiv velké malované květiny na stěně ložnice vychází ze vzoru, který se nachází na atypické roletě a na polštářích v obývacím pokoji.

I další prostory bytu vyjma koupelny jsou vyzdobeny malované vzory. V obývacím pokoji a předsíni jsou silné šedé pruhy. Dětský pokoj zdobí v horní části stěn tenké proužky a siluety mraků a malované hodiny.

„V obývacím pokoji jsme použily jídelní stůl z předchozího bytu klientů a také černé kovové hodiny, které výborně zapadly do celkové koncepce. V dětských pokojích většinou vždy navrhujeme rovnou velkou dospělou postel, v tomto interiéru si ale paní majitelka přála malé postýlky ve tvaru domečku,“ uzavřely.