Volkswagen Passat je automobil střední třídy, který vyrábí německý koncern Volkswagen už od roku 1973. V současnosti je na trhu osmá generace s novým vzhledem, ale také s výrazně přepracovanou kabinou, která se navíc může pochlubit celou řadou moderních technologií. V roce 2019 prošel tento model faceliftem. A zájem o tento vůz je mezi českými motoristy poměrně velký.

„Na webu TipCars.com patří vozidla Volkswagen Passat mezi prvních 5 nejhledanějších modelů. Z celkové nabídky na našem webu máme aktuálně v nabídce přes 1 150 inzerátů na VW Passat. Diesel je u nás oproti benzínu zastoupeny skoro 1:10. Nejvíce se hledají automaty, pohon 4x4 a docela dost našich návštěvníků vyhledává také tažné zařízení,“ přibližuje Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři Volkswageny Passat. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Volkswagen Passat 2,0TDi

Volkswagen Passat 2,0TDiVolkswagen Passat 2,0TDiZdroj: se svolením Cars Trade M&M

Náš první tip je na Volkswagen Passat 2,0TDi, který se prodává za 428 000 Kč. V provozu je od září 2017 a najeto má 160 tisíc kilometrů.

Vůz má pohon 4x4, automatickou převodovku, adaptivní tempomat, 6 airbagů, multifunkční volant s řazením pádly pod volantem, třízónovou klimatizaci, přední i zadní světla LED, přední i zadní parkovací senzory, parkovací kameru, elektronickou ruční brzdu, satelitní navigaci, bezklíčové startování, tónovaná skla, vyhřívaná sedadla a elektrické tažné zařízení.

Volkswagen Passat 1,5 TSI

Volkswagen Passat 1,5 TSIVolkswagen Passat 1,5 TSIZdroj: se svolením Cars & Care

Náš druhý tip je na Volkswagen Passat 1,5 TSI, který se prodává za 515 000 Kč. V provozu je od července 2019 a najeto má 103 tisíc kilometrů.

Vůz má manuální převodovka se šesti rychlostními stupni, přední i zadní světla LED, automatickou klimatizaci, zatmavená zadní skla, vyhřívaná sedadla, potahy z kůže, multifunkční vyhřívaný volant, 6 airbagů, elektronickou ruční brzdu, přední i zadní parkovací senzory, parkovací kameru a adaptivní tempomat.

Volkswagen Passat 2,0 TDi Alltrack

Volkswagen Passat 2,0 TDi AlltrackVolkswagen Passat 2,0 TDi AlltrackZdroj: se svolením No.1 Cars

Náš třetí tip je na Volkswagen Passat 2,0 TDi Alltrack, který se prodává za 355 000 Kč. V provozu je od dubna 2016 a najeto má 240 tisíc kilometrů.

Vůz má pohon 4x4, automatickou převodovku, adaptivní tempomat, 6 airbagů, přední i zadní parkovací senzory, satelitní navigaci, automatickou klimatizaci, vyhřívaná sedadla, přední i zadní světla LED, zatmavená zadní skla, elektrické tažné zařízení, multifunkční a vyhřívaný volant s řazením pádly či startování tlačítkem.

Škoda Fabia kombi
Patříte mezi ně? Tisíce Čechů mají doma obyčejná auta, kterým ale roste cena

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.

* TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.