Je to tak. Pandemie už druhým rokem limituje možnosti, jak si dopřát relaxaci v bazénu, zajít si na masáž nebo víkend strávit v nějakém wellness či spa hotelu. Zásadním místem, kde si můžete odpočinout a na chvíli pustit všechny trable za hlavu, tak zůstává vaše vlastní koupelna.

Rodinný dům s vodním biotopem v Mníšku pod Brdy
Dřevostavba stojí stejně jako zděný dům, ale za pár týdnů už bydlíte v novém

Titulní strana magazínu BydleníTitulní strana magazínu BydleníZdroj: DeníkTohle všechno reflektují aktuální trendy letošního roku. Koupelna by se měla stát místem, které vám nabídne co nejvíc příjemných prožitků. První krokem je co nejbližší spojení s přírodou. Pohled na „přehlídková mola“ stvrzuje pokračující příklon interiérového designu k přírodním materiálům, což z hlediska koupelen může znamenat mramor či kámen na obkladech či zařízení, třeba umyvadlech.

Dobrou a cenově přijatelnou volbou se stávají imitace těchto materiálů, které velmi dobře vypadají na obkladech a dlažbách. Zapomenout samozřejmě nelze na už delší čas oblíbené imitace v dekoru dřeva, mimořádné oblibě se už několik let těší dub.

Díky moderním technologiím lze na keramiku přenést téměř jakýkoli povrch, nejen strukturu mramoru či dřeva, ale také například vlnitý reliéf nebo metalické odlesky. Designéři pro dekory hledají inspiraci i v historii, vybírají detaily, části motivů či obrazců – aktuálně, opět v souladu s návratem do lůna přírody, to mohou být botanické vzory. Při radikální proměně své koupelny v příjemné domácí lázně se tak můžete pustit do odvážné kombinace různých povrchů, imitací více materiálů a vzorů.

Celý článek čtěte ve čtvrtečním magazínu Bydlení, který je součástí regionálních Deníků.

Podívejte se, jak může vypadat vyladění interiéru tón v tónu v aktuální barevnosti letošního roku – světle hnědé, která přináší klid a návrat k přírodě. V dnešních neklidných časech se možná vrátíte k barevnému ladění „uklidňující domov“.
Barvy, tapety, nábytek a doplňky. Nebojte se optických hrátek s prostorem

Dále v magazínu Bydlení například najdete:

- Inspirace: Beton v interiéru
- Slavné domy: Vila Tugendhat
- Naše výzva: Šlápněte do pedálů

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.