Základem je, abyste si štafle pořádně očistili a police si správně naměřili. Štafle dokonce ani nezbavíme jejich původní funkčnosti. Poličky bude možné podle potřeby vyjmout a štafle můžete opět použít. Do té doby budou mít knihy, květiny a jiné dekorace svůj malý domov.

„Je to krásná dekorace, do které můžeme vyskládat třeba i hračky v dětském pokoji nebo kosmetiku v koupelně. Štaflové police vyniknou zkrátka všude,“ ujišťuje výtvarnice Radka Hamáčková, která stylovou polici vyráběla společně s Láďou Hruškou. Vychytávky Ládi Hrušky můžete sledovat každou neděli odpoledne na Primě.

Dílna - sen většiny chlapů
Nová sezona, nová výbava do vaší dílny. Poradíme vám, jak si zvelebit váš stůl

Jak na to?

Co budeme potřebovat: staré dřevěné štafle, stará dřevěná prkna, spojovací materiál, metr, pilu, brusku a vrtačku. Štafle i prkna důkladně zbrousíme dohladka. Z prken nařežeme čtyři police a zarážky. Štafle nastavíme na šířku, která nám bude vyhovovat v místě, kam je chceme později postavit. Podle toho změříme vzdálenost jednotlivých šprušlí a tedy rozestup zarážek polic. Zarážky přišroubujeme zespoda polic. Police nasadíme na šprušle štaflí a nyní už můžeme hotové štaflové police umístit na vhodné místo a zaplnit.

Vychytávky Ládi Hrušky, RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ, PrimaDOMA.cz