„Nedělali jsme žádnou velkou reklamní kampaň, inzerce bylo minimum, ale ví se o nás. Letos chceme ale oslovit více lidí z Polska a Slovenska, kteří k nám už teď často zavítají,“ říká jednatel společnosti Beskydská panoramata, jež stezku vybudovala, Zdeněk Kořistka. 

KOFOLA bude mít své nové sídlo a muzeum pro návštěvníky v budově Nových koupelen vedle Heligonky v části Hlubina.
Když ji miluješ.... stavba muzea Kofoly v Dolních Vítkovicích začne na jaře!

Nejvíce návštěvníků dorazilo logicky o letních prázdninách, kdy jich bylo téměř tisíc.

„Byly dny, kdy stezkou prošlo tři a půl tisíce lidí,“ podotýká marketingová manažerka Simona Cimmer.

Valaška se ihned zařadila k nejnavštěvovanějším turistickým atrakcím v regionu a po prvním roce své existence se bude ucházet o Ceny cestovního ruchu Moravskoslezského kraje hned ve dvou kategoriích – Nejlepší počin, jež hodnotí odborná porota, a Nejoblíbenější atraktivita, kterou vybírají hlasující z řad veřejnosti. 

Dálnice D56 je placeným úsekem.
Dálnice z Ostravy do Frýdku-Místku má být zdarma, píší starostové ministrovi

„Podle průzkumu, který zahrnoval nějakých 30 tisíc respondentů, dorazilo čistě kvůli Valašku 30 procent z nich,“ těší jednatele Petra Káňu.

Udržet vysokou návštěvnost i pro nadcházející rok má pomoci řada novinek a různých akcí, které stezka na Pustevnách chystá. „Jak jsme říkali při loňském otevření, rádi bychom každý rok přišli s nějakou novinkou,“ doplňuje Káňa.

Letos by měly přibýt adrenalinové atrakce - velká trampolína a zipline. „Oboje bychom chtěli stihnout do léta, ale není lehké sehnat dodavatele, který projekt vytvoří,“ vysvětluje Kořistka.

Další novinkou má být také chodník slávy, který už má obtisknuty první osobnosti v podobě závodníka Karla Lopraise a cestovatele Richarda Konkolskeho. Na Valašce rozhodně nuda nebude.