1/7

Cmunda po Kaplicku

Slovanský dům: Cmunda po kaplicku, porce 155 Kč

Doporučuje jihočeská krajská redaktorka Lenka Pospíšilová.

Fotogalerie: Cmunda po Kaplicku

Tradiční jednoduché a jihočeské jídlo, které nezklame a nepohrdne jím ani zahraniční turista. Navíc pochází přímo z tohoto města, má i svůj legendární příběh o vzniku. Hodí se k pivu i limonádě, zasytí a člověk pak spokojený s plným žaludkem může vyrazit poznávat okolní přírodní parky a rezervace či historickou památkovou zónu, kterou centrum Kaplice je.

V kaplickém parku se navíc v září koná zajímavá akce Kaplický ušák, který je chovatelskou přehlídkou a zároveň jarmarkem s regionálními produkty. Ani zde nechybí stánek s pravou kaplickou cmundou.

loading
arrow_left Předchozí
1/7
Další arrow_right