Masné krámy, České Budějovice - Kachna se zelím
Kdo nebyl ve vyhlášené českobudějovické restauraci Masné krámy, jako by do jihočeské metropole ani nezavítal.
A co si dát? Výborné tu mají všechno, ale česká klasika je sázka na jistotu. Půlka pečené kachničky s knedlíky a červeným zelím v kombinaci s kroužkovaným ležákem z Budvaru nikdy nezklame. Restauraci v budově bazilikového půdorysu, jejíž základy pocházejí ze 16. století, provozuje právě národní pivovar Budějovický Budvar.
V Masných krámech, které najdete pár desítek metrů od hlavního náměstí, si na večer raději rezervujte místo u stolu. V čase oběda ve všedních dnech tu volné místo většinou najdete.
Řemeslný pivovar, Svachova Lhotka - Pivní speciály
Ochutnat skvělé pivo a zároveň poznat, jak se vaří, máte možnost v resortu Svachovka pár kilometrů od Českého Krumlova.
Areál uprostřed přírody obklopený golfovými hřišti tvoří nejen malebný hotel s restaurací, ale právě i pivovar Glokner, kde se vaří pivo Glok, dále destilérka nebo čokoládovna.
Světlý či polotmavý ležák, nízkoalkoholickou sedmičku nebo osmnáctistupňový speciál si můžete užít u dobrého jídla v místní restauraci, ale i přímo v pivovaru při prohlídce spojené s ochutnávkou. Pro ty, kteří neholdují alkoholu, tady připravují vlastní limonádu.
Nodes, Český Krumlov - Plněné vanilkové šátečky
Na zákusek nepozvu do kavárny či cukrárny, ale do pekařství.
Rodinná pekárna Nodes funguje v Českém Krumlově od roku 1992. Najdete ji u hlavního tahu při výjezdu na České Budějovice, otevřeno je nonstop.
Z nabídky mám nejraději vanilkové šátečky plněné buď tvarohem, mákem nebo višněmi. U mě boduje tvaroh, část rodiny upřednostňuje višně.
Volba je na vás, dobrou chuť!