Tradičně se hrály dva zápasy. V prvním domácí Blaník Strunkovice vyzval hokejisty Motoru České Budějovice. Pro domácí to byl začátek přípravy na podzimní sezónu v I.A třídě a pro Motor naopak letní příprava skončila a nyní přijde místo zeleného pažitu led.
V pěkném zápase hraném na 2x30 minut se bylo na co dívat a hokejisté ukázali nejen kondiční připravenost, ale i to že i míč ovládají stejně dobře jako černý puk. Zápas skončil zaslouženou remízou 3:3 a téměř sedm stovek spokojených diváků oběma aktérům za výborný zápas poděkovalo dlouhotrvajícím aplausem. Zde je nutno vyzdvihnout i výkon motorického kotle a víření bubnů bubeníků, kteří dodali show perfektní ráz.

Po přestávce mezi dvěma zápasy přišla letecká show pilotů z nedalekého letiště, kteří poslali na zem dárek pro děti v podobě bonbónů a probíhala autogramiáda hráčů Motoru České Budějovice.

Druhé u patřilo Staré gardě domácích 35 + která vyzvala výběr Jana Bergera, který dovezl silnou sestavu fotbalistů, hokejistů a umělců, kteří reprezentovali i v době federální.

Super zápas bavil, na hřišti se snažili jak domácí borci, kteří psali historii Strunkovického fotbalu a na druhé straně borci, kteří bavili fotbalem nejen v derby pražských "S", ale jsou hrající pamětníci velkých zápasů s Barcelonou, Realem Madrid, Manchesterem United či slavné vyřazení Olympiku Marseille Pražskou Spartou. Vzpomínali také na federální zápasy se Slovanem Bratislava, Spartakem Trnava či Prešovem.
Zápas začal Českou a Slovenskou hymnou, kterou zazpíval Marek Pavlíček a dal vzpomenout na dobu, kdy federální reprezentace ničila i ty nesilnější reprezentace Evropy. Po té následoval čestný výkop, který patřil Ivo Viktorovi a Leoně Machálkové.
Ještě před tímto aktem byl oceněn domácími funkcionáři mistr Evropy z roku 1976 gólman Ivo Viktor, medailí a malým dárkem za vše, co pro fotbal udělal a stále dělá. Ocenění mu předával Milan Haškovec, který byl v minulosti předsedou Krajského fotbalového svazu jižních Čech.

Fotbalové odpoledne ve Strunkovicích bylo plné hvězdných tváří.Fotbalové odpoledne ve Strunkovicích bylo plné hvězdných tváří.Zdroj: Ladislav Beran

Zápas nabídl krásné akce, pěkné góly a zejména Roman Červenka ukázal, že střeleckou formu z nedávno skončeného MS si přenesl z hokejky i na kopačky a dal tři krásné góly. Obdivuhodný výkon v letním slunci podali zejména Jan Berger, Petr Rada, a Jan Fiala.
Zajímavostí v týmu byla hra v jednom týmu otce a syna Švacarových, kdy zejména populární Švanci bavil diváky komentovaným slovem a vtipnými glosy. O přestávce vystoupila Leona Machálková a probíhala i autogramiáda. O podpis hvězd byl zájem jak mezi mladými, tak i staršími a zejména autogram Horsta Sigla, Jana Bergera či Ivo Viktora měl velkou cenu, ale i ostatní hráči, ale i podpis ostatních do památníčku byl velkým dárkem.
Samozřejmě nechyběly populární selfíčka, zde byl největší zájem o Horsta Sigla a Romana Červenku, zkrátka bylo to báječné fotbalové odpoledne, za které domácím pořadatelům z Blaníku Strunkovice patří obrovské poděkování.
Zápas Blaník Strunkovice 35 + versus výběr Jana Bergera nakonec končil stavem 6:10.

Zápasy řídilo kvarteto rozhodčích:
Žurek, Sýkora, Hladík a Kovařík, i jim patří velký dík neb se svého úkolu zhoustili výborně.

Sestava výběru J. Bergera:
Vojtíšek, Poborský, Rada, Červenka, Berger, Siegl, Kohák, Švancara, Fujdiar, Fiala, Noha, Bednář

Sestava domácího Blaníku Strunkovice 35+:
Kašpar, Žurek, Brabec,Toušek,Krump,Beneš Václav, Kubička Petr, Kubička František, Gaier, Švík, Landgráv, Doubek,Pelech,Kureš, Fraňous,Kuneš , Žurek ml.

Za článek a fotky děkume Ladislavu Beranovi.