Před sedmi lety, přesně 17. dubna 2014, se v českobudějovickém IGY Centru pokusili o nejdelší velikonoční sekanou, která kdy v Česku byla upečena. Na pokus se přijeli podívat zástupci z pelhřimovské agentury Dobrý den, která v České republice spravuje oblast rekordů a kuriozit.

Podmínkou agentury pro zařazení mezi rekordy byla délka velikonoční dobroty alespoň deset metrů. Úkolu se v IGY centru chopil tříčlenný kuchařský tým s vizí dvacetimetrové sekané. Pochutnat si na ní mohli návštěvníci, členové IGY věrnostního klubu ji dostali zdarma.  

Povedlo se a českobudějovická velikonoční sekaná byla zapsaná do České databanky rekordů Agentury Dobrý den. "IGY Centrum nechalo pro své návštěvníky upéct nejdelší velikonoční sekanou o délce 19,21 m a váze 216 kg. Výška sekané dosahovala 12 cm a její šířka byla 11 cm. Sekaná byla vyrobena z 1/3 vepřového masa, 1/3 hovězího masa, 1/3 uzené plece, žemlí, vody, nasekaného pórku a koření. Byla upečena společností CORAX Trading – Kaplické uzeniny. Údaj byl do České databanky rekordů zaregistrován dne 17. dubna 2014 v Českých Budějovicích," říká záznam v databance.