Do finálového kola se dostala družstva, která nejlépe uspěla v prvním kole soutěže uskutečněném v prvních měsících roku přes facebook. Do první fáze soutěže se přihlásilo celkem 130 družstev v obou věkových kategoriích. Těší nás, že se zapojilo okolo 650 dětí z celého kraje.

Na nejlepší družstva z facebookové části soutěže čekalo budějovické stanici finálové kolo. To probíhalo v duchu opravdového zásahu hasičů - od přijetí tísňového volání a vyslání jednotek přímo na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje přes jízdu k zásahu v opravdovém zásahovém voze až po vlastní zásah. Kromě osmi povinných stanovišť, kde tým řešil mimořádnou událost a sbíral body, absolvovaly děti další čtyři stanoviště nepovinná. Prošly fyzickými testy, které jsou součástí policejního přijímacího řízení, nebo pracovaly jako detektivové.

Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Kájovské sirény, mezi žáky druhého stupně škol zvítězilo družstvo BAQR ze ZŠ a MŠ Malšice.

Pořadí družstev

Mladší kategorie:

1. Kájovské sirény, 2. Bukováci, 3. Káčata, 4. Mladí detektivové, 5. Záchranáři z Hoštic, 6. ZŠ Protivín

Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Kájovské sirény.Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Kájovské sirény.Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Starší kategorie:

1. BAQR, 2. Vašek, 3. Mazané slepičky, 4. Bing Chillingci, 5. Šutrákov, 6. Křečci

Mezi žáky druhého stupně škol zvítězilo družstvo BAQR ze ZŠ a MŠ Malšice.Mezi žáky druhého stupně škol zvítězilo družstvo BAQR ze ZŠ a MŠ Malšice.Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Vendula Matějů

Autorce děkujeme za příspěvek.