Ačkoliv modelka a podnikatelka Kateřina Wolhmann Votavová původem pochází ze Stříbra, křest kalendáře se odehrál v Českých Budějovicích, kde nyní žije, a to v prostoru butiku Roosevelt Fashion Store přímo v Českých Budějovicích. "Tento kalendář měl vyjít už v loňském roce, ale kvůli tehdejší pandemické situaci se tak nestalo. Ale letos už jsme se rozhodli jej vydat a raději pokřtít dříve, protože nevíme, co se ještě může stát, (akce se konala ještě před nouzovým stavem - pozn. autorky). Veškerý výtěžek jde opět na charitativní účely. Dělám to tak už několik let, a to nejenom prodejem kalendáře," uvedla modelka. Kdekdo by očekával, že kalendář je plný fotografií světových modelek, ke kterým Kateřina právem patří, ale není tomu tak, prostor dostaly jiné ženy. "Sice tam také nějaký snímek mám, ale já chtěla také udělat radost ženám, které znám, které nějakých způsobem obohatily můj život svým jednáním, nějak do něj vstoupily. A také jsem tam vybrala i některé své klientky, kterých si také hodně vážím. Každá žena je přece krásná," usmívala se Kateřina Wolhmann Votavová.

Křest kalendáře doplnila módní přehlídka a vystoupení zpěváka, modela a Muže roku 2017 Matyáše Hložka. "Kateřinu znám dlouho, často se potkáváme na akcích a přehlídkách a samozřejmě také rád její projekty podporuji. Zpěvu se věnuji od mala a také jsem hrál na piáno. A také jsem se hodně věnoval sportu jako profesionální hokejista," okouzloval přítomné dámy pohledný syn Stanislava Hložka Matyáš.

U slavnostního křtu samozřejmě nemohl chybět také ředitel Centra sociálních služeb Staroměstská České Budějovice Jiří Tetour. "Já jsem velmi mile překvapen, že nás takhle někdo oslovil, že by nám rád pomohl. Nám často chybí peníze pro volnočasové aktivity našich seniorů, můžeme pro ně zajistit třeba kulturní programy, divadlo, hudbu. Staráme se téměř o tři stovky seniorů v domácím prostředí a dalších 145 klientů máme u nás v domově. Finanční pomoc z prodeje kalendáře nám pomůže plnit jejich sny," uvedl Jiří Tetour.

Pokud byste i vy chtěli pomoci tomuto zařízení a koupit si kalendář, ve kterém najdete modelku Kateřinou Wohlmann Votavovou a její přítelkyně a klientky, můžete tak učinit. 

Martina Sihelská