Je tu skutečně moc pěkně. Stačí se projít jen po ránu po návsi, kde za chladnějšího počasí leží od hasičské nádrže se táhnoucí mlžný opar, který zahalí i kapli Loučení Panny Marie. Anebo zajít kousek za ves, kde Vás pozdraví ze stromu strakapoud či rehek, nad hlavou Vám přeletí volavky, z rybníka zašplouchá kapřík a za plotem na Vás kývnou pasoucí se koně. Klid a pohoda by se tu daly krájet.

Navíc zdejší usedlíci stejně jako chalupáři opravdu dbají na to, aby vzhled vesničky byl udržovaný, právem je vyhlášená jako vesnická památková zóna. Trávník  v malém parčíku na návsi jsme zde snad ještě nezažili neposekaný, odpadky se zde neválí a to i přesto, že zde je zejména v letních měsících opravdu živo.

Schází se zde tři cyklostezky 1010, 1011 a 1035 , trasy pro vozíčkáře a turistická Naučná stezka  Mikuláše Rutharda, takže o turisty není nouze.  Zklamáni nebudou ani příznivci geocachingu, kteří zde mohou získat další trofej do sbírky. Návštěvníci i domácí mají možnost se občerstvit v hospůdce Kovárna. Sotva jsme odjeli, ale už se těšíme, až se sem vrátíme. 

Za příspěvek děkujeme Monice Šavlové