1) Dingo – přátelský ovčák a profesionální hlídač
Desetiletý německý ovčák Dingo je pohodový, veselý a přátelský pes. Ve výběhu přiběhne na zavolání a sedni také zvládá na jedničku. Rád aportuje, je zvyklí na klid a pohodu, užívá si důchod. Zřejmě byl zvyklý hlídat, za plotem se chová jako profesionální pracant a ochránce. Nejspíše žil na zahradě, je zvyklý na pohyb venku. Hodí se ke starším lidem, je to starší pes s ochranářskými pudy.

2) Goro – veselý labrador X setr
Šestiletý Goro je kastrovaný pes, na kterém na první pohled nepoznáte jeho minulost. Tedy na jeho chování ne, na těle jsou jizvy zřetelné. Je veselý, šťastný, snaživý, trochu nevycválaný a trdlo, takový neopracovaný diamant. S dobrým a pozitivním přístupem bude nadšený ze života, ale ozvy minulosti se mohou při vypjaté situace objevit, proto se na něj nesmí hrubě a nespravedlivě. Byl nepolíbený výchovou, ale učí se rád a základní povely začíná zvládat. Hodil by se na zahradu k vyrovnaným a sebejistým lidem s vlídným přístupem. Povahu má spíše po setrovi a je to velký lovec. Dlouhá léta byl uvázán na řetězu, hladověl a zatím nepochopil, že jídlo mu už nebude odpíráno, proto potřebuje pána se zkušenostmi.

3) Dusty – vyrovnaný míčkomil
Dusty je tříletý očkovaný a čipovaný nekastrovaný kříženec ovčáka, kterého štěstěna životem neprovází. Měl kdysi domov, ale jeho majitele potkala tragédie. Potom šel z ruky do ruky a střídal špatné domovy. Na jeho povaze to však nezanechalo žádné stopy. Je vyrovnaný, přemýšlivý, klidný a pohodový. Zvládá chůzi na vodítku, zároveň je čistotný a přátelský i k ostatním psům. Jeho největší vášní jsou míče a tenisáky. Hledá stabilní domov, hodí se do bytu i domku.

4) Hugo Boss – ochránce rodiny
Osmiletý kastrovaný americký stafordšírský teriér Hugo je pes pevných zásad, klidný, vyrovnaný, oddaný, věrný, odhodlaný, má rád pravidelný režim a řád. Miluje válení v trávě, stabilní zázemí a klidné procházky. Skvěle vychází se ženami a po vytvoření důvěry se rád mazlí, tulí a hraje si. Pokud je s jedním člověk funguje bez problémů, bohužel má z původního zázemí zažité staré vzorce chování, brání nejslabší členy smečky před nebezpečím. Nikdy nikoho nekousl, jenom hrozil. U psů a velkých chlapů je opatrnější s důvěrou, k fenám a ženám se chová hezky. Je veselý a má rád hračky. Potřebuje vhodné, pozitivní, rozumné a důsledné vedení, žádný nátlak či vypjaté emoce a hrubé zacházení. Nový majitel musí umět stanovit jasná pravidla, může žít v domě se zahradou i bytě.

5) Valentýna – zrzavá bojovnice
Valentýna patří mezi koťata, která byla ponechána napospas svému osudu, ale měla štěstí, narazila na někoho, komu nebyla lhostejná a kdo pochopil, že záchrana jejího života přichází za pět minut dvanáct. Nalezena byla v pátek 14. února a na klinice ji dávali veterináři dohromady čtyři týdny. Nyní je očkovaná, odčervená a plná touhy po mazlení. V útulku čeká na nového majitele. Je to přítulná a čistotná asi tři měsíce stará kočička. Podmínkou její adopce je kastrace v dospělosti. Hodí se do bytu i domu s přístupem ven.

Více informací získáte na stránkách útulku www.utulektabor.cz. Zájemci mohou volat 773 791 322 nebo psát na email utulek@tstabor.cz či facebook.

V současném nouzovém stavu kvůli pandemii koronaviru jsou zrušeny úřední hodiny až do odvolání. Útulek není možné navštívit bez předchozí domluvy, ale jinak probíhá plně péče o zvířata, vracení psů či koček původním majitelům, domlouvání adopcí a v omezené míře i venčení psů. Venčení je možné pouze ze stran osob, které již do útulku pravidelně venčit chodí.

Útulek Tábor