ARNY – majestátní ovčák
Arny je nádherný čtyřletý představitel německého ovčáka, který má bez mála 50 kg. Velké tělo ukrývá však malou dušičku. Arny se vyleká téměř všeho: hadice s vodou, misky s jídlem, jakéhokoliv rychlejšího pohybu, bruslařů na vycházce, kočárku s dítětem a mohli bychom pokračovat. Jeho nejistota pramení z neznalosti, on ty věci prostě nezná, a tak před nimi utíká.
Žil se starým pánem a jejich společný svět byl v jistém slova smyslu velmi omezený a Arny neměl možnost se s běžným životem seznámit. Učí se velmi rychle, chodí moc rád na procházky. Užívá si plnými doušky, čeho příliš ve svém životě nezažil. Je to výborný hlídač, dělá čest svému plemenu. Miluje přetahování s hračkami, aportování míčku.
Arny je očkovaný, ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům a označený mikročipem. Hledá domov v rodinném domě se zahradou, s přístupem dovnitř domu. Je to pejsek toužící po lidské společnosti, chce být uprostřed dění, tak bude spokojený. Arny potřebuje páníčka zkušeného, který ho s klidem a s trpělivostí bude dále seznamovat s běžným životem. Nehodí se pro svou velikost k malým dětem.

Sibyla neměla v životě na růžích ustláno
Sibyla je asi osmiletá fena, je těžké odhadnout, kdo je a čím si v životě prošla, ale úplně pěkné to asi nebylo. Žila asi někde venku a příliš péče a lidské společnosti se jí nedostávalo. Na svůj věk je velmi aktivní, miluje procházky, na kterých se chová ukázněně a dělá člověku tu nejmilejší společnost. Je učenlivá, spolupracující a velmi snaživá, moc ráda pracuje za nějakou dobrou odměnu nebo pohlazení. Hračky už ji příliš nezajímají.
Sibyla je naočkovaná, ošetřená proti vnějším i vnitřním parazitům a označená mikročipem. Je v dobré kondici a při síle. Hledá domov u rodinného domku se zahradou, je vynikající hlídač a určitě svému novému páníčkovi dobře v tomto směru poslouží. Hledá člověka povahou klidného a zkušeného, který jí dá dostatek času, aby si na něj a na svůj nový domov zvykla. Sibyla neměla v životě na růžích ustláno a její důvěra v člověka není "na první dobrou", je proto potřeba ji v útulku několikrát navštívit a vytvořit zde základ budoucího vzájemného vztahu. Hodí se k odrostlým dětem, které ji nepřekvapí nečekaným chováním.

Viktorka - holka od splavu 
Viktorka je přibližně čtyři roky stará, okatá a krásně žíhaná kříženka nejspíše amerického stafordšírského teriéra. Stejně jako Viktorka od splavu neměla štěstí na člověka, svého páníčka. Viktorce se nikdo nevěnoval, neměla v životě žádné jistoty, rituály. Člověk jí moc ublížil, nenaučil ji vypořádávat se svým pocity, životem, s pravidly a lidmi.To se podepsalo na jejím psychickém i fyzickém stavu. Je snaživá, vyhledává činnost s člověkem a ochotně spolupracuje. Zvládá základní povely, skáče přes překážky, ráda čmuchá pamlsky. Pokud "nemá, co na práci", hledá potřebné uvolnění v jiných věcech: obsedantně si kutálí míček, když ne míček, hledá kameny a trvá na jejich nošení a kousání. K ostatním psům se chová opatrně, spíše se jim zatím vyhýbá.
Viktorka trpí separační úzkostí, obecně se neumí zastavit, uklidnit a pořád musí něco drtit v tlamě, nemá ráda změny, každá ji nesmírně stresuje. Potřebuje čas si na věci zvyknout a přijmout je, pak se postupně uklidňuje. V kotci zpočátku nesmírně štěkala a srdceryvně vyla, trochu nám ho chtěla i zbořit, po několika dnech je již znatelně klidnější a sžívá se s chodem útulku. Na vycházkách zpočátku táhne na vodítku, ale brzy se uvolní a spolupracuje.
Na Viktorčiných ouškách jsou patrné změny kůže, trpěla dlouho neléčeným zánětem. Nyní kapeme a ošetřujeme a doufáme, že nad zánětem brzy vyhrajeme. Momentálně je na dietní stravě - granule platinum. Zdá se podle drbání a stavu kůže, že může trpět potravinovou alergií. Není vyloučeno, že se podepisuje ale spíše faktor stresu a problémy ustanou po psychickém zklidnění. Březost vyloučena ultrazvukem.
Hledá zkušeného, klidného a vyrovnaného majitele s pořádnou dávkou trpělivosti a ochotou s Viky začít pracovat. Musí najít rytmus, režim a začít se učit. Vše by určitě mělo začít tím, že Viky vydá energii dlouhými klidnými pravidelnými procházkami. Jakmile nebude napumpovaná energií, bude se jí lépe přemýšlet nad tím, co po ní my lidé chceme. Musí začít pracovat hlavou, ideální je věnovat se s ní hersenwerku a jiným klidovým psím hrám na myšlení. Pro svou neohrabanost se nehodí k malým dětem.

Zájemci volejte 778 465 467 či pište na utulek@tstabor.cz.