Společnost se postupně rozrůstala nejen v Písku, ale i do dalších měst, a s více než čtyřmi tisíci pracovníků byla jedním z největších zaměstnavatelů na jihu Čech. Do Písku lidé jezdili nejen za historickými památkami, ale také nakupovat výrobky Jitexu, zvláště po otevření prodejny PPP na Alšově náměstí.

První výrobky pánské košile, dámské halenky a další opustily ruce švadlen 24. listopadu 1964. V roce 1968 byla zahájena výroba v novém závodě. V Písku, ale i v místech pobočných závodů byla velká pozornost věnována sociálním zařízením. Podnik měl vlastní jesle a mateřské školy, rekreační střediska na Štědroníně, na Šumavě a v jugoslávské Makarské, v závodech byly kuchyně a jídelny i ordinace lékařů.

Pletařský kombinát v Písku a postupně i pobočné závody po roce 1989 ukončily výrobu. Po privatizaci došlo k rušení pobočných závodů a omezení výroby v Písku. Po ničivé povodni roku 2002 se výrobu sice podařilo obnovit, ale značka Jitex postupně zanikla. Od roku 2010 působí v areálu firma Jitex Comfort.

Z archivu Libuše Kolářové