"Můžu říct jen o málo situacích, které jsem nezažila. A tohle byla má noční můra. Něco takového znám jen z internetu," potvrdila. "Dobří lidé dovezli fenku na veterinu v Tachově v žalostném stavu. V lese u Cebivi ji takto někdo nechal napospas. Kdyby nebylo náhodných kolemjdoucích, zřejmě by někde umřela na infekci."

Fenka dostala jméno Simi. Je střední kříženka, váží asi 14 kilo a je jí odhadem 10 měsíců. "Přestože jí člověk moc ublížil, nezanevřela na lidi a je velice miloučká, mazlivá a láska z ní číší," uvedla dále Jägerová. Podle jejích dalších slov byla Simi zřejmě uvázána někde v lese nebo na pozemku tenkým provazem nebo drátem, který ji podřízl hrdlo. "Udělali jsme fotografie, aby bylo jasné, čeho se ten, kdo ji takhle uvázal, dopustil. Je to skoro až na kost." Postupně se ukázalo, že fena je v daleko horším zdravotním stavu. Má tasemnici a vzniká jí jakýsi tlak v hlavě při pohybu a nepřirozeně vykuluje oči. Léčba bude podle Jägerová trvat měsíce a útulek, pokud se najde pachatel, bude žádat o proplacení veškerých nákladů spojených s péčí a léčbou.

Kočičí kavárna Pražská ulice
OBRAZEM: Kočky zůstávají v kavárně i v době uzavření

Případem se zabývá také policie. "Oznámení jsme přijali a v současné době se tachovští kriminalisté zabývají okolnostmi a zjišťují informace k možnému týrání zvířete," sdělila Deníku policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Příběh Simi podle provozovatelky útulku jen potvrzuje, jak je potřebné chystané rozšíření tachovského útulku. "Potřebujeme rozšířit kapacitu pro psy v takovémto stavu. Fenku umístíme do vnitřního vytápěného kotce, kde se bude zotavovat. Kdyby ale přišel další pacient, není ho kam dát. Doufám v to, že jednou nebudeme mít strach přijmout další zoufalou duši," uvedla Gabriela Jägerová.

Podpořit snahu o rozšíření útulku mohou i čtenáři, a to prostřednictvím stránek www.hithit.com, kde běží kampaň na získání cílové částky potřebné pro rozšíření útulku.