K soudu muže doprovodila policejní eskorta, kriminalisté jej zadrželi již během víkendu v Jiříkově, kde žije, stejně jako tam žila zemřelá žena. „Obviněný byl vzat do vazby pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla mluvčí děčínského okresního soudu Martina Syrůčková. Podle soudu existuje důvodná obava, že obviněný uprchne, případně se bude skrývat nebo bude pokračovat v páchání další trestní činnosti. Pokud jej státní zástupce obžaluje a soud odsoudí, hrozí mu 15 – 20 let za mřížemi, ve hře může být také trest doživotní. Tedy 25 let ve vězení nebo doživotí.

Co se přesně ve čtvrtek a v pátek na pomezí Jiříkova stalo zatím není jasné. Policie je i s ohledem na počáteční fáze vyšetřování poměrně skoupá na informace. Podle zdrojů Deníku se oběť s údajným pachatelem znala, oba dva žili v Jiříkově. Zároveň měl pachatel posílat zavražděné ženě před její smrtí nevhodné textové zprávy.

Jasný zatím není ani motiv vraždy. Vzhledem k tomu, že prozatím nebyl muž obviněn ze sexuálních zločinů, oběť pravděpodobně znásilněná nebyla. Právní kvalifikace se ale v průběhu vyšetřování může změnit nebo rozšířit. Zemřelá žena měla vyrazit ve čtvrtek na nákup do několik kilometrů vzdáleného Rumburka, odkud už se domů neměla vrátit. Co se stalo poté zatím není známo do chvíle, kdy hasiči našli hořící tělo v pytli plném odpadků.

U Rumburka nalezli ohořelé torzo ženy.
Policie už zná totožnost ženy, kterou našli u Rumburku. Zadrželi i podezřelého

Identitu zemřelé měli policisté získat již během pátku, kdy také získali první indície vedoucí k zadrženému muži. Pro toho si kriminálka přišla v neděli, kdy jeho dům u hlavní silnice obsadili technici a kriminalisté. Vyšetřování a sběr důkazů zaměstná mordpartu i v dalších dnech. Podle informací Deníku se zaměří například na jiříkovský sběrný dvůr, který v pondělí zapečetili. Obviněný muž na něj totiž v sobotu dopoledne, jen pouhý den po brutálním činu, odvezl několik vozíků odpadu.

K neštěstí došlo v noci ze čtvrtka na pátek 4. února, kdy brzy ráno byli hasiči z Rumburku a Varnsdorfu povoláni do Východní ulice na pomezí Rumburku a Jiříkova k požáru odpadu. Záhy se ukázalo, že v požářišti leží lidské tělo a rozjelo se vyšetřování. Policie nechala celou ulici uzavřít. Na pomoc si povolala i speciální pořádkovou jednotku, která prohledávala širší okolí hrůzného nálezu.