Žena, která se za Radkem M. přestěhovala do Strýčkovic před dvěma lety, v osudný den cestovala vlakem na úřady v Domažlicích. Byla jedinou cestující, která nehodu nepřežila, kromě ní zemřeli i oba strojvedoucí.

Rodina, která se o Annině smrti dozvěděla až po hodinách marné snahy dovolat se jí, nesla její odchod velmi těžce. „Aniččina smrt nás hrozně zasáhla. Největší rána to byla pro jejího druhého syna a pro mého strýce, jejího přítele. Ten byl úplně v šoku, mluvil dokonce o sebevraždě,“ řekl Deníku krátce po neštěstí David, synovec Radka M.

David Matuš (na snímku) i ostatní příbuzní se jen těžce vyrovnávají se smrtí Anny, která zemřela při srážce vlaků.
Rodina oběti srážky vlaků: Nebrala telefon. A pak nám policie řekla, že je mrtvá

V sobotu v podvečer se ukázalo, že muž nevyhrožoval naplano. Podle informací redakce spolykal dvě plata léků a zapil je alkoholem. Pak zkolaboval. Nalezen byl zhruba sto metrů od domu ve vážném stavu.

„Muž, ročník 1980, byl s poruchami vědomí převezen na ARO Domažlické nemocnice,“ řekla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová. V jakém je aktuálně Radek M. stavu, mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška nesdělil.

„Ke zdravotnímu stavu konkrétních pacientů nemáme oprávnění se bez jejich souhlasu vyjadřovat,“ vysvětlil Kokoška. Podle informací Deníku muž žije.

V plzeňském depu zřídili pietní místo za strojvedoucí, kteří nepřežili nehodu u Domažlic. Na snímku přednosta provozního pracoviště Plzeň Ondřej Živný.
Kamarádi i kolegové truchlí za strojvedoucí, kteří zemřeli v Milavčích

„Událost se zabývají policisté obvodního oddělení Holýšov. Kriminalistický technik zajistil léky a provedl dokumentaci,“ doplnila domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Kontroverzní pověst

Příběh Anny, která krutým řízením osudu zemřela v den výročí úmrtí svého syna, jenž v sedmi letech podlehl leukémii, vyvolal velkou vlnu soucitu. Ne všichni ale rodinu litovali. Má totiž velmi kontroverzní pověst, právě Radek M. byl v minulosti odsouzen za útoky na sousedy, měl po nich házet dlažební kostky a vyhrožovat smrtí.